Какво да правим, когато ни е скучно през лятото?

Какво да правим, когато ни е скучно през лятото?

01.08.2019

Преди около два месеца думите „скука” и „лято” в едно изречение със сигурност ни се струваха като нещо немислимо. Всички с толкова голямо очакване бяхме вперили взор в първите дни на юни и в предстоящите ваканции, че лятото ни се струваше като истински синоним на свобода.
Към днешна дата обаче, когато еуфорията на партитата и дългите летни нощи леко поотмина; когато сме посетили морето и видели всичките си приятели, на моменти леко започват да се прокрадват елементите на скучното ежедневие. И защото все пак искаме всяко лято да бъде епично и незабравимо, предлагаме ви цели 7 ефективни начина да преборите скуката и да направите живота си цветен и интересен:

Кафе-книжарница Сиела

Отидете в книжарницата и намерете книга, която да ви е интересна

А най-хубавото е, че в кафе-книжарница Сиела в Mall Plovdiv изобщо не е нужно да купуваш книгата на момента. Вземете разхлаждащо питие или чаша ароматно кафе, излезте на терасата и прелистете избрания роман. Оставете се сюжета да ви завладее и ако наистина не може да се отлепите от листа, бъдете сигурни, че това е четивото за вас. Препоръките ни за това лято може да намерите в една от последните ни статии, а на вашите предпочитания оставяме всички други интересни автори и истории.

Посетете музей

ловдив е избран за Европейска столица на културата 2019 и с тази си титла в последните години привлече хиляди туристи. Музеите и галериите предлагат доста голям избор от стойностни сбирки и колекции, които ако сте ценител, със сигурност ще ви направят впечатление. Най-хубавото е, че входът е символичен, а няма нищо по-хубаво от това да си припомним историята, науката или да попаднем в пеперудения свят на най-новата зала на Природонаучния музей.

Отидете на басейн

Особено ако имате свободен делничен ден, посещението на басейн е най-добрата идея. Да, може и да не е толкова забавно като почивка на морския бряг например, но релаксът във водата съвсем не е за пренебрегване. Възможностите в града и около него са безбройни, а разнообразието е гарантирано. Само не забравяйте слънцезащитата!

Запишете се на кулинарен курс

…или си пригответе нещо вкусно. Дори в нашия блог имаме супер лесни и апетитни идеи, които може да използвате. От ледено фрапучино по рецепта на Старбъкс – до най-бързия ягодов десерт.

Организирайте лятно парти

И преди да възразите, че партитата са свързани с прекалено много финанси, приемете ги като повод за събиране с приятели. Така всеки може да донесе по нещо, а мястото за провеждане – да е дворът и дори поляната за пикник през уикенда.

Отидете на кино

Едно от забавленията, които препоръчваме за жежките летни дни, когато всяко мероприятие навън ни се струва като живо мъчение. Съвсем скоро очаквайте лист с най-чаканите заглавия на сезона, а дотогава просто подберете някоя класика – като Цар Лъв например. Една лента, която разчувства и малки, и големи.

Планувайте екскурзия

Дори и да сте използвали дните си за лятна отпуска, няма нищо по-зареждащо от преглеждането на сайтовете за пътувания и билети, за да изберете следваща дестинация. Може да е за някой дълъг уикенд или просто за два дни, но във времето, когато за два часа си в Рим – всичко е възможно. Заровете се дълбоко във всякакви гайдове и намерете най-изгодните оферти. Подберете местата, които искате да посетитете непременно и подгответе подробен график. Забавно е, а дори и да не го осъществите веднага – планът е винаги първата стъпка към действието.

А и магазините в Mall Plovdiv все още са в период на активни намаления, така че пазаруването винаги е опция!

 

Правила на промоциятаНамери в мола