Cinema City Mall Plovdiv

Cinema City Mall Plovdiv отваря врати през март, 2009 г. Оборудвано е с последно поколение кинотехника. Интериорните решения са с впечатляващ дизайн и функционалност. Киното разполага с 11 модерни зали, 8 от които са 3D, с общ капацитет 1663 места. Cinema City предлaга висок стандарт на киноразвлечение, с който компанията е вече позната у нас – големи екрани, топ клас прожекционни апарати, 5-канален дигитален съраунд звук и комфортен интериор, за да отговори на очакванията и на най-взискателните киномани. Зрителите могат да се потопят напълно в магията на голямото кино.
От декември 2016 г. Cinema City Mall Plovdiv предлага и 4DX изживяване. Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа навлиза през 2013 г. При нея, ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони. Всяко филмово заглавие  в този формат e  с уникална хореография и смесица от ефекти, които са в синхрон с действието на екрана. Физическите се случват чрез специалните модулни седалки, движещи се по трите основни оси – странично плъзгане, повдигане и спускане. В зависимост от действието, те вибрират или се накланят, зрителите биват побутвани в гърба (примерно при двубой на екрана), докосвани внезапно (изненадващо действие или напрегнат момент), а прелитането на куршуми в действието, се усеща чрез свистенето на бързи въздушни струи край ушите. Ефектите от обкръжаващата среда тръгват от различни места и панели в залата и могат да бъдат вятър – тропически бриз или буря, мъгла, пръски вода – вълна или капки дъжд, сапунени мехури, светкавици, аромати и други.
4DX преживяването не се препоръчва за деца под 4 години или по-ниски от 100 см, както и за бременни жени, хора с епилепсия, високо кръвно налягане или други сериозни здравословни проблеми. Повече информация за мерките за безопасност може да намерите тук.

 

Програма

Работно време:
Понеделник – Петък  от 16:00 часа до 21:45 часа
Събота – Неделя от 11:30 часа до 21:45 часа

Контакти:
Телефон: +359 88 236 4341
Имейл: plovdiv@cinemacity.bg
Уебсайт: cinemacity.bg
Facebook: CinemaCityBulgaria

Cinema City Mall Plovdiv

Cinema City Mall Plovdiv – етаж 2