Как да планираме перфектното лятно парти?

Как да планираме перфектното лятно парти?

19.07.2019

Ако ви е писнало от еднообразните празници на закрито, които са единствената алтернатива в студените месеци, сега е моментът да блеснете с организацията на най-незабравимото лятно парти. Обикновено този тип събития са по-неформални, насочени главно към комуникация с приятели и познати и всъщност се получават много забавни. Могат да бъдат планирани в доста разнообразен мащаб, в зависимост от мястото, и са подходящи дори за деца, които доста по-спокойно могат да бъдат оставени да лудуват наоколо. А ето и няколко полезни съвета, които може да приложите още от днес и да направите нещо, за което приятелите ви дълго ще говорят:

 

 

Ключът е в организацията:

Един от най-добрите начини за гарантиране на успешно лятно парти е да организирате вашето пространство. Това може да бъде двора, специално наета площ към хотел/ресторант или агенция, а дори и беседка в някой парк. Помислете добре кое къде може да е разположено и по възможност разпределете на условни зони. Отделете на едно храната/напитките, а в друга част – място за забавление и социализация.

Осигурете сянка за гостите си

Особено ако една част от партито ще бъде през деня, уверете се, че има място, където гостите ще могат да се чувстват комфортно. Това може да бъдат индивидуални чадъри, перголи, шатри – всичко зависи от това, с което разполагате или може да наемете.

LED ГИРЛЯНД С МАЛКИ ФЕНЕРИ от КРЕО

 

Измислете си тема

Това може и да изглежда малко префърцунено или твърде клиширано, но темата ще ви помогне много за декорацията, както и за избора на храна и дори музика. Ярки тонове и цветни венци за хавайско парти или бели дрехи и декорации, например. Ако си мислете, че това може да ви стресира, спрете се на нещо простичко. Италианска вечер, коктейл парти или декорация в определен цвят са само малка част от идеите, които ни идват веднага. Социалната мрежа Pinterest е доста добър източник на вдъхновение, а доста полезни нещица и дори щури може да намерите в Kreo, Denix и Peep в Mall Plovdiv.

 

 

Осигурете музика

Тук може да наемете ди джей, в случай че разполагате с бюджет, или да направите предварителен плейлист, който да се стартира автоматично. Направете го с помощта на Spotify, Youtube или свалете песните на флашка, която да сложите в лаптопа си. Ако мястото е голямо, добре е да имате колони, които да свържете, но за малки пространства това е напълно излишно. Помнете само, че музиката създава голяма част от настроението.

 

 

Подберете храната

Най-лесният начин (и непретенциозен) е да помолите всеки да донесе по нещо. Така и ще сте се уверени, че за всекиго има нещо по негов вкус. А може и да приготвяте всичко заедно – на барбекю например. Много добър начин за сплотяване. Последният вариант е съвсем мързелив – кетъринг. Вече много места в града предлагат тази услуга – дори не е нужно да са специализирани. Поръчайте пица или просто храна от любимия си ресторант. А за по-изискани меропрития заложете на специално подготвено меню с коктейлни хапки.

 

 

Помислете и за напитките

Друг важен елемент от всяко парти са напитките. При техния подбор отново зависи доколко официално ще е събитието. За приятелско събиране просто отидете до най-близкия супермаркет и купете нужното количество. В такива случаи отново работи и това всеки да си донесе, каквото иска да пие. За фенси поводи – наемете барман, който да сипва питиета и да забърква вкусни коктейли. Дори може да се консултирате със специалист кое питие с коя храна би си подхождало.

 

 

Не пропускайте да създадете атмосфера и с осветлението

Този наглед малък детайл ще накара партито ви да „заживее” вечерта. Може да разположите светлини по дърветата/храстите и около местата за сядане. Възможностите също са безброй. Има варианти с преносими, които са идеални, ако подбраната локация не разполага с индивидуални решения. Хартиени фенери също могат да бъдат отличен избор.

Готови ли сте вече с идеи за дългите летни вечери?

 

 

 

 

 

 

Намери в мола