Грим тенденции 2020

Грим тенденции 2020

09.01.2020

Овладейте тези техники преди всички останали

И докато все още избираме в гардероба кое може да оставим през новата година, то на тоалетката неминуемо ще се появат нови продукти, които да са в крак с последните трендове в макиажа. В последно време красотата премина, както през дебело очертани и прекалено подчертани вежди, така и през нюд вълната, която направи грима ни по-естествен и приглушен. Кожата на 2019-а бе в актуалното йога скин течение, а какво ли ни чака през идните 366 дни!?

Разровихме се из Инстаграм акаунтите на някои от най-известните бюти гурута и гримьори, за да отличим най-новото в макиажа:

Ярка и цветна спирала

Колкото и да сме свикнали с черния цвят, май е време да го поставим в дъното на чекмеджето. Миглите на 2020-а са пъстри и приковаващи погледите. Ако работното място не ви позволява големи експерименти, започнете с тъмно зелен цвят или синьо. Те се забелязват съвсем дискретно на определена светлина. А и така ще сте в тон с цвета на годината. За най-смелите препоръчваме цикламените тонове, защото ежедневието винаги има нужда от нещо в розово 🙂

Нотка на неон

Този тип тонове бяха много актуални напоследък, но като че ли малко се изчерпаха. Минимализмът тук превзема неоновия тренд с пълна сила и повелява да използваме цветовете само като акцент в ъгъла на окото си, а не както преди по целия клепач. Добра интерпретация е и използването на молив в избрания цвят по линията на миглите, а отново за експриментаторите – за очертаване на сгъвката на клепача.

Розово червило

Може ли да повярвате, че класическото червено червило отстъпва позицията си? През 2020-а година розовото по устните ще бъде истински хит, а ако се чудите дали ви подхожда, подберете нюанс със син подтон. Той обикновено пасва на всеки тен на лицето и излъчване. За максимална трайност, заложете на матова формула.

Структурирани вежди

Мина времето както на прекалено очертаните и видимо нарисувани вежди, така и на привидно неподдържаните и рошави такива. Новата година ни „носи” структурирани арки, с нормална за структурата на лицето дебелина и единствено подчертани с безцветен прозрачен гел.

Пастелни моливи за очи

2019-а безспорно бе годината на неона, но тази той постепенно отстъпва. Горната линия на клепачите през 2020-а ще е подчертана съвсем дискретно и това е ефектен начин да прибавите цвят по очите си, но без да прекалявате. Особено за летните месеци това е и много ефектен начин да разнообразите грим рутината си. Всеки може да подбере цвят, който подхожда на ирисите.

Различни цветове сенки за очи на двата клепача

И тъй като селекцията стана прекалено „сигурна”, предлагаме вместо да се придържате към грим в един цвят, да пробвате с различен на двете очи. Може да действате съвсем смело и да подберете нюанси в двата противоположни края на цветовата палитра, но и може да смекчите ефекта с подхождащи си тонове.

Опушено око в червено

И отново оставете опушените очи в стил панда в миналото десетилетие, за да пробвате с нещо огнено и ярко. Все пак за никого не е добре да се придържа само към един и същи вид грим от гимназията насам.

Розов руж

През 2020-а това ще е доминиращият тон по бузките ни. Добре е да не е матов, а с естествена бляскава текстура. Разнесете го не само по страните си, но и прелейте плавно с областта под веждите и в сгъвката на клепача.

Кожата на лицето продължава да е максимално естествена, без твърде тежки текстури и целта на грима ще е не тотално да я преобрази, а да подчертае здравината и сиянието ѝ. Съветът ни е да забравите и прекалено изразения контур, а вместо това съвсем леко с върха на четката да бронзирате скулите.

Натуралната визия е издигната в култ в ежедневието, а за партита всякакви експерименти са допустими!

Правила на промоциятаНамери в мола