Йога скин – новият тренд в бюти индустрията

Йога скин – новият тренд в бюти индустрията

04.02.2019

Как да я постигнем?

Йога скин е най-новата тенденция в бюти индустрията, която драматично подсилва естестения блясък на кожата ни. Всяка година в средите на красотата се появяват хиляди новости – от контура, станал популярен покрай сестрите Кардашиян, до дебелите вежди, нашумели в последните няколко години. Но ако трябва да изпробвате нещо различно през 2019-а, задължително заложете на кожа с блясък или т.нар. „йога кожа”. Тази техника е създадена  от гримьорката Сара Хил и не само ще накара кожата ви да изглежда по-здрава отвсякога, но е толкова лесна, че може да бъде направена само за няколко минути. Много по-бързо от контурирането, драпинга и цветното коригиране.

Концепцията на тази техника в грима е създаването на свежа и сочна кожа, която изглежда естествена и здрава отвътре. Разликата ѝ например със „стъклената” кожа е, че там се създава една безупречна и съвършена основа с наслагване на голямо количество продукти, а тук ключът се крие само и единствено в естествеността.

Както и при повечето „сочни” визии, създаването на йога скин върху лицето зависи най-вече от неговото състояние. Разбира се, несъвършенствата могат да бъдат прикрити, но целта е цялостното впечатление да е за здрава кожа, която е добре хидратирана и обгрижвана. Няма как да скрием, че всичко това започва отвътре, и в тази връзка един детокс режим в съвсем умерени граници би бил чудесен старт. Втората стъпка безспорно е осигуряването на достатъчно време за сън и почивка, пиене на голямо количество вода и овлажняване с подходящите за нуждите на вашата кожа кремове.

В момента цялото Instagram и Youtube общество е абсолютно луднало по пиенето на прясно изцеден сок от целина на гладно. Твърди се, че тя има редица полезни свойства и наред с ободряващия и освежаващ ефект, допринася за здравия вид на кожата. Приемането на плодове и зеленчуци и драстичното намаляване на захарите и въглехидратите във всички случаи ще се отрази ползотворно не само вътрешно, но и външно, така че началото на годината е добър повод да си изградите здравословен режим.

По отношение на грима също има някои трикове, които могат да допринесат за здрав вид. Използвайте фон дьо тени с леко покритие и естествен ефект, като за постигане на блясъка ги смесвайте с няколко капки масло за лице и/или овлажнител, както и течен хайлайтър. Масажирайте нежно в кожата и поставяйте коректор само на местата, на които имате нужда. Запечатвайте със съвсем лек слой пудра, тъй като основа на цялата визия е свежият и натурален вид и запазването на естествения блясък.

Няма нищо по-хубаво от кожа, която изглежда „истинска” и ни кара да се гордеем с луничките и малките несъвършенства. Оставете лицето си да „диша” и заложете на кожа като след занимание по йога през 2019-а.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола