Forbrukslån | Aktiivikaiuttimet | Best i Test Kredittkort | Strømleverandører | Beste Brannalarm 2019 | Forsikringer Sammenligning | Beste Mobilabonnement | Billig Bredbånd 2019
Тиквена супа за студените есенни дни

Тиквена супа за студените есенни дни

22.10.2020

Featured

Тиквата е богата на жизненоважни витамини и минерали и освен да я използвате като декорация, както предложихме в статията за есенния интериор, може да я превърнете в изключително вкусно ястие. Особено питателна и хранителна в студените дни, от нея се приготвя топла супа с прекрасна копринена текстура – за моментите, когато искате да ви е уютно и вкусно вкъщи.

Нужни съставки:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 1 кг тиква обелена, с премахнати семки и нарязана на хапки
  • 700 мл зеленчуков или пилешки бульон
  • 150 мл сметана

За крутоните

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 филийки хляб по избор
  • шепа тиквени семки

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да загреете зехтина в голяма тенджера и към него внимателно да прибавите двете глави лук. Целта е да ги задържите на котлона за около 5-7 минути, докато омекнат, но без да променят цвета си. След това добавете тиквата, нарязана на парчета и продължете да готвите 8-10 минути, като разбърквате от време на време. Тя също трябва да започне да омеква, а цветът ѝ да се превърне в златист.

Това е времето, в което да налеете в тенджерата 700 мл зеленчуков или пилешки бульон и да подправите със сол и черен пипер на вкус. Оставете да заври, а после оставете да къкри 10 минути, докато тиквата стане много мека. Прибавете сметаната и отново загрейте до завиране.

Следващата стъпка е да направите сместа на пюре с ръчен пасатор. За екстра кадифена консистенция можете да прецедите през фино сито. Така приготвена супата е възможно дори да бъде замразена на малки дозички и да се използва до два месеца.

При сервиране, а и за по-голяма хранителна стойност, гарнирайте с крутони. За тях нарежете 4 филийки  хляб по избор на малки квадратчета. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган, след това запържете хляба, докато започне да става хрупкав. Добавете шепа тиквени семки в тигана, след което гответе още няколко минути, докато се препекат.

При поднасяне отгоре декорирайте топлата супа с крутоните и семките. Гарантирано това ще се превърне в една от най-любимите рецепти на цялото семейство!

 

 

 

 

 

Правила на промоциятаНамери в мола