Есенна декорация

Есенна декорация

14.10.2020

Всеки сезон е една забавна възможност за освежаване на дома ви и дори да не сте от феновете на декорацията с празнична тематика, фините промени тук и там могат незабавно да допринесат още повече за комфорта и приятното чувство да си стоиш вкъщи. Простите допълнения като венци,  карирани възглавници и меки одеяла създават огромна разлика във всяко пространство и са чудесен начин да посрещнете подготвени по-ниските температури. С нашите изпитани и лесни идеи за преобразяване на интериора през есента ви обещаваме, че ще получите уютното помещение на мечтите си, в което с удоволствие да отпочивате с чаша димящ чай в ръка и да релаксирате след дългата и често мрачна работна седмица.

Kreo

Топли одеяла

След като цял ден сме прекарали в буквално препускане от една към друга задача, единственото ни желание у дома е да се отпуснем удобно на дивана и да потънем в топлата му прегръдка. За тази цел през по-студените месеци декорирайте любимото си място за сядане с огромно меко одеяло, което да даде допълнителна мекота и топлина на къта. В момента карираните варианти са супер актуални, а и с тях лесно може да вкарате цвят във всекидневната си. Друг вариант е да ги използвате по нетрадиционен начин и да ги превърнете в…покривка и да декорирате с тях масата на верандата или двора.

Меки декоративни възглавници

Те са относително достъпен начин лесно да преобразявате дома си според сезона и така да сменяте вида му само с няколко премествания. Може да ги съчетаете цветово с мебелите, но пък може и да са в тотално различна палитра от тонове, за да създадат контраст. За по-есенна атмосфера отново препоръчваме карето, но и всичко в жълтата, горчичената и зелената гама е подходящ избор.

Denix

Ефектни свещници

И тъй като целият ни текст днес е с идеята да създадем максимално чувство на интимност и уют у дома, няма по-добър начин за това от приглушената светлина на свещите. Факт е, че вечерята на свещи може да се случи по всяко време на годината, но е особено забавно, когато нощите започват да стават по-дълги. За тези мили моменти подберете красиви свещници, които дори и незапалени, могат да послужат като декорация на масата.

Дървени кошници

Дървото е един от най-благодатните материали, които се ползват във всяка сфера на човешкото творчество и труд. Освен, че е лесно за обработка и моделиране, то излъчва усещане за неподправената природа. С подходящото парче дърво бихте могли да обогатите декора без да създавате излишна натрапчивост. Още повече, че в съчетание с модерните елементи в интериорния дизайн дори един обикновен пън придобива съвсем различен вид. Този сезон ние ви предлагаме да го вкарате в дома си под формата на дървени кошници за съхранение, които освен красиви са и много практични. Поставете една или две до входната врата или дивана и в тях лесно може да държите шалове, шапки, одеяла, за да имате нещо топло подръка винаги при нужда.

Kreo

Сухи растения

По-голямата част от нас със сигурност са фенове на свежите букети, но няма как да отречем, че само след два-три дена на стайна температура, те вече започват да губят листата си. Нашата алтернатива тук е през есен 2020 да заложите на сухите растения. Те изискват доста по-малко време за поддръжка, а допълват по интересен начин есенната декорация в съчетание  с всякакви прозрачни или бели вази.

Denix

Празнични салфетки

Това предложение също не е обвързано с конкретен сезон, но включването на по-тъмни и богати тонове при подредбата на масата със сигурност ще донесе мекота в интериора. Съчетайте ги със свещниците и декорация отвън и сте готови да посрещнете и най-лични гости.

Помощни материали от природата

За край подготвихме и идея за нещо лесно и почти без пари. Просто излезте на кратка разходка и съберете падналите листа от задния си двор или парка и заедно с кестени ги превърнете в красиво произведение на изкуството. Може впоследствие да рамкирате и да си направите цели колажи за стените. Тиквите също освен за вкусна храна, са идеален помощник и при декорацията, вкарвайки цвят и усещане за есен и уют във всеки дом.

А вие променяте ли декора според сезоните и имате ли бърз начин за смяна на интериора?

Намери в мола