Чантите за есен/зима 2020

Чантите за есен/зима 2020

02.10.2020

След като вече анализирахме тенденциите в необятния свят на връхните дрехи, плетивата за сезона и още редица новости, представяни по ревютата, днес се фокусираме върху чантите. Няма как да не се вълнуваме, защото по подиумите за есен/зима 2020 се появиха някои вълнуващи детайли, които привличат модните фанатици по целия свят. Интересни геометрични форми, драматични ресни, богато украсен пачуърк са само малка част от елементите, подбрани за вас в този текст.

Задължително прочетете докрая, за да разгледате нашата селекция от представянията на големите дизайнери и да разберете на какво да заложите по време на шопинга си за този сезон.

Малки чантички и портмонета за всичко

Имаме чувството, че този тренд започна от популярната Multi Pochette Accessoires на Louis Vuitton и през 2020-а г. стана ясно, че нито една дрънкулка няма да остане без специална чантичка за нея. От безжичните слушалки, през ключовете и бутилката за вода – всичко вече си има определен джоб. Допълнителните аксесоари може да закачате както на основната чанта, така и на колана, че дори и на врата (например калъфа за мобилния телефон). Затова през есента не се ограничавайте в избора само основно тяло за чантата си, а при възможност допълвайте визията и с пасващи си отделения за всичко, от което имате нужда.

Текстура

По време на ревютата за есен/зима бяха представени многобройни предложения от кожа, но това, което направи впечатление на всички модни маниаци, бе текстурата на аксесоарите. Ако ще залагате на тази материя за чантата си, то задължително се спрете на нещо, което може да докоснете и усетите под пръстите си. Гладката повърхност вече не е толкова популярна и отстъпи мястото си на капитонираните варианти.

Метални акценти

Това е детайл, за който не се учудваме изобщо. Тенденцията за връщането на модата на веригите започна при бижутата преди сезон или два, а сега тя си проправя път и към дамските чанти. Акцентите могат да са по дръжките или под формата на украшения по тялото. Основното е да заложите на нещо качествено, защото евтиният метал обикновено бързо се износва и губи блясъка и красотата си. Може да съчетаете и с обувките, за да създадете цялостна визия.

Ресни

Ако търсите смела тенденция, имаме предложение и за вас. Bottega Veneta и Dior бяха едни от първите, които презентираха акцентите с дълги ресни, гарантиращи ви погледи и комплименти в продължение на дни. Такъв тип детайли виждаме и по връхните дрехи, но ако това ви се струва прекалено, чантата е добър вариант да изпробвате тренда по безопасен начин.

Геометрични фигури

Учебната година официално започна навсякъде по света, а геометричните форми от ревютата за този сезон ни върнаха директно на чина и над сложните задачи по математика, които така пренебрегвахме в клас. Това е и една от най-желаните тенденции. Не можем да отречем, че изглежда супер ефектно и е в приятен контраст с обичайната правоъгълна или квадратна чанта, с която сме свикнали. Кръгове, триъгълници, многоъгълници – колко по-щури, толкова по-добре. Подходящи са основно за вечерни излизания, защото не всички побират толкова, колкото ни се иска в ежедневието.

Косъм

Всеки есенен и зимен сезон можем да очакваме появата на този тренд и сега също не сме разочаровани. Стоят уютно и винаги създават усещане за мекота и топлота. Спрете се на тонове в бежовата гама, тъй като стоят по-естествено и ненатрапчиво на цялостния тоалет.

Пачуърк

И за край ви задаваме един много важен въпрос – защо трябва да изберете само една материя или цвят, когато може да комбинирате няколко? Пачуъркът е добре позната техника при дрехите, но сега е актуален и при чантите. При него се залага на еклектиката и разнообразието, за да не бъде никога скучна визията.

Каквото и да изберете, не забравяйте, че тенденциите са само да ни дадат насоки за това, което е актуално в момента, но от тях е важно да подбираме това, което синхронизира на цялостния ни стил и на собственото ни усещане за мода.

Правила на промоциятаНамери в мола