Как да пътуваме с деца?

Как да пътуваме с деца?

02.07.2019

Пътуването с цялото ви семейство за първи път може да бъде огромно предизвикателство. Въпреки че става по-лесно, колкото повече го правите, то бъдете подготвени за доста препятствия. Но за да не ви стряскаме и отказваме, сме подготвили няколко съвета, които със сигурност ще направят преживяването по-приятно и по-гладко. Ще се сблъскате с няколко предизвикателства по всяко време, когато пътувате с деца:

 

Оставете си повече време от обикновено, когато планирате

Когато пътувате със семейството си, всичко ще отнеме повече време, отколкото очаквате. Оставянето на допълнителни минутки навсякъде важи за всички части на вашето пътуване. От летището, когато не е нужно да тичате между гейтовете – до пътуването с кола, където пътят без спирки е двойно по-изморителен. Нашият съвет е да си направите график, но и да оставите достатъчно място за корекция. Гъвкавият списък със „задачи” ще създаде по-малко стрес за вас и вашето семейство и ще доведе до по-щастливо пътуване като цяло.

 

Не взимайте прекалено много вещи

Семействата имат склонност да опаковат всичко, което децата използват вкъщи. Взимането на познати вещи ще направи промяната по-лесна и ще бъдете сигурни, че имате всичко необходимо подръка. Но за съжаление, това е ужасна идея. Представете си, че трябва да се придвижвате с килограми чанти и раници и освен това да се справяте с кисело дете.

По-добре опаковайте възможно най-малко неща. Ако установите, че ви липсва нещо, от което се нуждаете, винаги можете да го купите на местоназначението си. Припомнете си нашата статия С малък куфар на път – мисия възможна и бъдете разумни.

 

Предварително резервирайте всичко, което можете

Когато пристигнете на ново място, ще искате да отидете направо в хотела или жилището за настаняване, за да оставите чантите и да отпочинете с децата. Това важи в особено голяма степен, ако е било дълго пътуване. Трябва да знаете къде ще останете, още преди да пристигнете. В случай че държите на гъвкавостта, резервирайте само първата нощ и решавайте впоследствие, но едва след като всички са отпочинали и готови за следващ етап. Предварителната резервация не завършва само с полети и настаняване. Всичко, което можете да знаете и да направите преди да стигнете, е едно нещо по-малко, за което трябва да се притеснявате. Билети за лунапарк, за музеи, за забележителности – навсякъде, където може да избегнете чакане и опашки!

 

 

Винаги носете закуски/нещо за похапване

Гладните деца  могат да превърнат едно забавно семейно пътуване в истински кошмар само за няколко минути. Винаги носете нещо за похапване. Никога не се знае кога ще се удължи времето между храненията. Това може да се получи заради закъснял полет, неочакван трафик към хотела или обиколка, която отнема малко повече време, отколкото си мислите.

Храната на вашата дестинация може да е доста по-различна от тази, която децата ви обикновено ядат и да не се приеме добре. Поради всички тези причини препоръчваме да носите закуски в себе си – солети, пакетирани бисквитки, соленки. Те се носят лесно в раница и дори дамска чанта, но могат да спасят целия ден.

 

 

Вземете със себе си основните лекарства

Един от най-лесните начини да се съсипе цялото пътуване е да имаш болен член на семейството. Винаги е добра идея да вземете няколко лекарства, от които може да се нуждаете, докато пътувате. Лекарствата без рецепта могат да включват:

  • Лекарства за главоболие
  • Противоалергични лекарства
  • За разстроени стомаси
  • Температуропонижаващи
  • Други лекарства, които могат да са нужни на вашето семейство

Ако някой във вашето семейство приема лекарства с рецепта, не забравяйте да ги вземете, заедно с рецептата.

Преди пътуването си проверете правилата за вашата дестинация и се уверете, че имате право да влизате в страната с вашите лекарства, без да попълвате допълнителна документация или да получавате специално разрешение.

 

 

Нещо за забавление

Когато пътувате с деца, забавлението е критично. То може да превърне пътуването в истински празник или тотално да го съсипе. Един от начините да се забавляват децата по време на пътуване е да им позволите да използват лична електроника. Подходящо време за използване на телефони, таблети и видеоигри  може да бъдат полети, пътуване с кола, чакане на опашки. Дори ако вкъщи ограничавате електрониката, пътуването е време, когато може да си позволите да прескочите правилата.

Малки играчки и книги също са чудесен вариант за пътуване с деца. Съвсем нови играчки, които не са виждали преди, или книги, които не са чели, са неща, които ще ги държат ангажирани. Не е нужно да купувате прекалено много вещи, но няколко дреболии могат да направят всичко по-различно.

Ако пътувате дълго, помислете за закупуване на малки сувенири и от всяка спирка. Така ще държите и децата развъллнувани от предстоящите „награди”.

 

 

Бъдете гъвкави

Завършваме списъка си със съвети с едно от най-важните неща. Когато стигнете до вашата дестинация, без значение какво сте планирали за времето си там, винаги помнете, че трябва да сте гъвкави!

Нещата ще се объркат, всички ще бъдат раздразнителни и ще се нуждаят от почивка, местата ще бъдат затворени и цялото нещо ще отнеме повече време, отколкото сте очаквали. Ако прекарате пътуването си в прекалено стриктен график, неминуемо ще последва стрес. Вместо това, отпуснете се. Ще видите много от вашата дестинация, докато сте там, но няма начин да видите всичко. Не се тревожете излишно и помнете, че най-важното е цялото семейство да е доволно и спокойно.

 

 

 

Намери в мола