С малък куфар на път – мисия възможна

С малък куфар на път – мисия възможна

20.02.2019

В свят, в който можеш да бъдеш през уикенда в Париж, в понеделник – в София, а още в сряда – във Варна например, стягането на багаж и умението да вземем всичко необходимо, без да се задъхваме под тежестта на огромен куфар, е от изключително значение.

Всяка отделна авиокомпания често е с различни изисквания за безплатен ръчен багаж, а след последните въведени промени при нискотарифните превозвачи, големината на куфара бе намалена още повече. В момента Wizz Air позволяват безплатен багаж с размери 40х30х20 см, а Ryan Air – 40x20x25 см. При втори куфар или по-голяма чанта, ще бъдете таксувани допълнително.

Изборът на куфар се оказва доста важен, но и нашето умение да се побираме в малко пространство – не по-маловажно.

За бизнес пътувания и кратки ваканции, за предпочитане са малките, стилни, твърди, компактни и лесно маневрени куфари. Избирайте такъв, който има специално отделение за лаптоп и таблет, както и за нещата от първа и бърза необходимост – мобилен телефон и документи. Имайте предвид контролно-пропускателните пунктове за сигурност. В зависимост от това къде пътувате, ще трябва да следвате различни протоколи за сигурност. Вашите течности и електроника трябва да бъдат лесно достъпни.

Samsonite Prodigy Cabin Size

Едното ни предложение е Samsonite Prodigy Cabin Siz. Той представлява специално проектиран, твърд куфар от поликарбонат, същевременно изключително лек и удобен. Напълно оборудваният му преден джоб, позволява бързо да получите достъп до лаптоп и лични вещи, когато се придвижвате през охраната на летището.  Просторното основно отделение разполага с голямо пространство за опаковане на малък багаж за 1-2 нощувки, както и т.нар. „мокър“ джоб за течности, бански костюм, пране, тоалетни принадлежности. Качествени колелца, височина и регулиране на дръжката, мрежа, разделяща две отделения, допълнителни закопчавания също са плюсове, задължителни при пътувания.

Samsonite B-Lite Icon

Друг подходящ вариант от производителя е B-Lite Icon, който вдига летвата при меките куфари по отношение на дизайн, комфорт и тегло. Изпъква с обновена, ултра лека конструкция, революционна телескопична дръжка, както и нови двойни колелца за супер маневри.

От Estil също ни предлагат два подходящи модела, които са добра алтернатива при пътувания със самолет.

Estil NEXT

NEXT e с нова текстура, оформен в лека отливка, с максимална здравина и изработен от (PP 100%) new polypropylene. Заключването е с TSA код. Моделът е с 4 двойни, независими колела, с неограничено движение във всички посоки и със силиконово покритие от най-висок клас. Притежава здрава и ергономична дръжка от пластмаса, метал и гума както и олекотен алуминиев механизъм висок клас.

Estil SPARK

SPARK е изработен от високoкачествен материал-полиестер найлон 900х600D. Гумените протектори по ъглите предпазват текстила от протриване. Втори цип позволява допълнително увеличаване на обема при нужда. Заключва се със стационарен код. Притежава вътрешен алуминиев механизъм с бутон, здрава и ергономична дръжка: метална шина облечена с текстил и 4 независими колела с неограничено движение във всички посоки.

Освен конкретните модели куфари, които ще са ви незаменим помощник, сме ви подготвили и няколко съвета, с които събирането на багаж следващия път ще ви се стори като детска игра.

Когато избирате дрехите си, заложете на стилове и цветове, които могат да се комбинират заедно. Подберете няколко класически неща, за които знаете, че ще са ви удобни и не изискват прекалено много аксесоари. Дори може да сглобите самите тоалети преди пътуването по дни и да ги приберете по този начин. Пригответе си несесер, който винаги да е един и същ и в него събирайте козметика или тоалетни принадлежности само в travel размери. Така, когато изникне кратко пътуване, грабвате го, слагате го в багажа и не мислите за тази част.

Сгънете дрехите на руло, за да спестите място, а всичко останало сложете в малки пликчета. Не слагайте в багажа плетива, дебели дрехи и якета. Ако имате нужда от тях, носете ги върху себе си по време на полет, за да спестите място в куфара. При пътувания много подходящ е и принципът на наслояване на дрехите, тъй като така ще носите максимално много по себе си, а и няма да ви е студено, дори ида пътувате на място с по-ниски температури.

Не вземайте повече от два чифта обувки. Придържайте се към модели, които си подхождат с по-голямата част от тоалетите ви . Обуйте по-обемния, а по-лекия – опаковайте.

Не оставяйте свободно пространство в куфара си. Използвайте всеки наличен джоб или сантиметър. В джобовете на якетата може да прибирате малки принадлежности (бижута например). В случай че носите допълнителна чанта/ клъч, напълнете и нея с козметика или аксесоари, за да не стои празна. Добре е да прибирате дребни неща като чорапи и бельо в платнени торбички, за да бъдат максимално събрани.

Отърсете се от навиците си да взимате куп неща, само защото е възможно да ви потрябват. Ограничете се в най-необходимото и не се затрупвайте с излишни вещи. Теглете куфара си преди проверка.

И никога не забравяйте, че пътуванията са за трупане на положителни емоции и впечатления, а не на вещи!

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола