Как да си изберем свещ според настроението?

Как да си изберем свещ според настроението?

15.10.2020

Featured

Свещите се използват от хилядолетия, но постепенно към първоначалните им функции за осветяване на тъмната част от денонощието и участието в религиозни церемонии, се добавя и релаксиращото чувство, което ароматните им варианти ни носят. Днес те спокойно могат да се причислят към един от най-простите луксове в живота, на който повечето от нас обичат да се отдават в спокойната атмосфера на дома си. Най-често подбираме различните ухания според индивидуалните си предпочитания, но екипът на Mall Plovdiv подготви за вас кратък гид в света на ароматите и ще ви разкрие как да селектирате най-подходящия мирис за конкретното ви настроение или постигане на определена цел. Научно доказано е, че миризмите имат психологическо въздействие върху нас, така че свещта, която сте избрали да запалите, наистина може да повиши нивото на хормона на щастието и да намали напрежението от ежедневния водовъртеж.

За освобождаване от стреса

Стресът е най-големият бич на модерното съвремие и едва ли има някой, който да не е изпитвал неприятното чувство на задънена улица, на тревожност и невъзможност за справяне със ситуацията. В тези моменти уханието на лавандула действа много отпускащо и успокояващо. Друг вариант е да изпробвате нещо с по-дървесни нотки като сандалово дърво в съчетание с иланг-иланг, жасмин или нероли.

При проблеми със съня

Безсънието е друга диагноза, с която постоянно се сблъскваме. Дотолкова сме обсебени от истерията да сме онлайн, че дори и в собственото си легло не може да се отърсим от новинарския поток и до късно прекарваме с поглед, вперен в електронните  устройства. Това неминуемо влия изключително зле на качеството ни на почивка, а за отпускане предлагаме да се доверите на по-тежките цветни ухания като бял лотос, лайка и невен. Комбинирайте ги с аромат на ванилия и/или тютюн и за нула време ще потънете в страната на сънищата.

За вдъхновение

Понякога всички ние се нуждаем от малко умствен тласък, за увеличаване на производителността си. Специалистите съветват за вдъхновение да заложите на сладко миришещите кехлибарени нотки, които повишават концентрацията. Те са идеалният избор за началото на седмицата, когато трябва да сте напълно събудени и в готовност да отметнете всякакви задачи, евентуално натрупали се през уикенда.

За повишаване на настроението

Бели цветя като магнолия, тубероза и гардения  са най-добрият избор за разведряване, когато чувствате, че животът ви не върви в желаната посока, но вие нямате никакво желание да се отдавате на депресията. Тези флорали действат върху невротрансмитерните пътища в мозъка и на психологично ниво стимулират радостта и удоволствието.

Цитрус миризмите пък са отличен спътник в мрачните дни, тъй като те действат като малки слънчеви лъчи, които носят светлина винаги, когато е необходимо. Портокал, жълта мандарина, лимон са абсолютно задължителни за предстоящите по-студени и намръщени месеци.

За стимулиране на енергията

Ако имате нужда от малко по-голям прилив на енергия, не забравяйте да изберете ароматна нотка, която да ви помогне да се развълнувате. Такова ухание е розовият пипер, който със своя приятен плодов аромат оживява сетивата.

За създаване на любовно настроение

Когато целта ви е да постигнете уютна и интимна атмосфера, ароматната свещ с ухание на класическа роза в комбинация с  меки, прахообразни цветя с виолетова нотка, като мимоза, виолетови листа и дори лавандула, е най-добрият избор.

За моментите, когато искаме да се вглъбим в себе си

Когато дойде време да се замислим върху смисъла на живота, ароматните специалисти препоръчват тамян и нарцис. Те имат силата с помощта на уханията да ни помогнат да открием онова тихо местенце в съзнанието ни, на което умът ни да се изчисти и да открие истински важните неща около нас.

В Mall Plovdiv ароматни свещи може да намерите в магазините, предлагащи вещи за дома – Kreo и Denix, а ние ви съветваме следващия път да подберете аромата според настроението си и да се уверите сами в силата на благоуханията.

Намери в мола