Как да бъдем стилни в дъждовните дни?

Как да бъдем стилни в дъждовните дни?

24.09.2020

Събуждането с гледка към сивото небе и от звука на дъждовните капки по прозореца е достатъчна причина да ни накара да се завием през глава и да не ни се иска да станем от леглото през целия ден. Обикновено в тези моменти изборът на тоалет изобщо не е лесен, тъй като да бъдеш стилен и сух едновременно, когато нямаш на разположение автомобил целодневно, си е цяло изкуство. И тъй като с мотивацията не сме сигурни доколко можем да ви помогнем, то ще се опитаме да ви вдъхновим с няколко идеи за визии за дъждовното време, с които поне няма да бъдете мокри и неподходящо облечени.

Подбирайте внимателно материите и цветовете

На всеки от нас се е случвало да се озове неволно с пръски по задната част на светлия панталон и да не може да ги прикрие по никакъв начин през целия ден. Затова и първият ни съвет е, в случай че вече вали или има вероятност в прогнозата, да заложите на дрехи, които са в по-тъмни цветове, особено за долната част от визията си. Избягвайте бялото и всякакви деликатни материи. Това важи и за бижутата – някои метали и среброто е много възможно при продължително и интензивно излагане на лоши атмосферни условия да променят цвета си и дори да ръждясат. Велурът пък е абсолютно непрепоръчителен и по-скоро ще се съсипе дори и от едно носене, ако се намокри стабилно.

Внимавайте с панталоните

Те, след обувките, са най-проблемната част от тоалета. Напълно забравете актуалните в момента разкрояващи се крачоли и обемните такива в моментите, когато вали. Най-добрият избор са скини моделите или клиновете, тъй като запазват формата си дори и при подгизване. Комбинирайте ги със затворени обувки на ток, за да избегнете влаченето им през калта и в локвите.

Съчетавайте меките и удобни пуловери с пола молив за баланс

Няма нищо по-хубаво от чувството да се сгушиш в нещо меко, докато навън се излива като из ведро. Ако това е вашият начин да се справите с дъждовните дни, тогава задължително посегнете към най-мекия си пуловер. Нека да е пухкав и оувърсайз, за да сте на гребена на вълната! Но задължително надолу го комбинирайте с пола до коленете (може и солей), защото така ще балансирате по-небрежния вид на горната част от тоалета си.

7/8 дължината е най-добрият ви приятел в дъжда

Скъсените панталони, дънки и поли са стилни и в същото време ви гарантират, че няма да криете изцапаните си крака  през целия ден. Добра идея е и да вземете втори чифт обувки, за да може да се преобуете в офиса, особено ако работите в строго официална обстановка.

Обувките са най-важни

И тъй като знаем, че не всички обичат да носят по няколко чанти в ръка с най-различни аксесоари и дрехи за преобличане, подбирайте внимателно обувките си в дъждовно време. Гумените ботуши са най-логичният избор, но те не изглеждат стилно и са подходящи по-скоро за лежерни визии. Вместо това при работа в офис ги заменете със стабилни боти от гумен материал. Качествената кожа също ще ви свърши работа, а ако държите на токчетата – спрете се на стабилен такъв със средна височина

Дъждобранът

Особено през есента и пролетта той може да се превърне във вашия най-добър приятел. Нека да е с дължина под ханша, за да ви пази и от пронизващия вятър, а материята е задължително да е водонепропусклива. За цветове: бежовото е  най-предпочитано и лесно се съчетава с всичко, но ако действително искате да направите изявление – нека да е ярко жълто или червено!

Колкото и да не ни се иска, тепърва ни очаква мрачното време и локвите, затова най-добре е отсега да сте подготвени. Чадърът в чантата е абсолютно задължителен, а когато е цветен и весел, е още по-забавно. Все пак неслучайно любим цитат гласи, че „Животът не е да чакаш бурята да отмине, а да се научиш да танцуваш под дъжда!“

 

 

 

 

Правила на промоциятаНамери в мола