Forbrukslån Test | Miniläppäri | Kredittkort Best i Test 2019 | Strøm | Beste Brannalarm 2019 | Personforsikring | Billig Mobil | Billig Mekaniske Verksted
Най-популярната напитка по време на пандемията

Най-популярната напитка по време на пандемията

08.05.2020

Как да си приготвим dalgo na coffee бързо и лесно у дома

Далгона кафето се превърна в една от най-големите тенденции при напитките по време на  пандемията от коронавируса. Дотолкова доби популярност, че стана по-модерно да си снимаш неговото приготвяне, отколкото коктейла или скъпото шампанско. И може би това съвсем не е чудно – любимите кафетерии затвориха врати и всички се принудихме да бъдем креативни вкъщи и да експериментираме с версии на капучиното и латето сутрин.

Всъщност, кофеиновата напитка дължи невиждания си успех в социалните мрежи най-вече на корейските YouTube звезди. Всичко започва, когато в телевизионен клип от Корея, качен през януари,  известният актьор  Юнг Ил Вуо опитва далгона кафе в Макао. Трендът мигновено се подема в Tik Tok и Instagram видеа и съставът на питието бързо  е разкрит.

То се приготвя изключително лесно чрез разбиване на равни пропорции от разтворимо кафе, захар и гореща вода и нямате нужда от някакви специални умения и бариста курсове. Смята се още, че много наподобява на индийската напитка, известна като phenti hui кафе, phitti hui кафе или още разбито кафе. Единствената разлика е, че при приготвяне на индийския вариант млякото се налива отгоре върху разбитата смес, а не се поставя кремообразната текстура върху млечната основа.  В този контекст доста прилича и на така познатото ни „бяло” фрапе, като тук то се приготвя обърнато.

Рецептата е повече от проста. Нужни са ви само четири съставки:

  • Разтворимо кафе
  • Вода
  • Захар
  • Мляко

Смесете равни количества от тях в чаша или купичка и след товз започнете енергично да разбърквате. По принцип нямате нужда от специални приспособления – може да го направите и с тел за яйца, но най-бърз и лесен резултат ще постигнете с електрическо миксерче или такова на батерии за фрапе.  Целта е да получите гъста и кремообразна пяна. Тя е леко горчива в първия момент, но след това има приятно сладък послевкус. Най-хубавата част е кадифената и мека текстура. Може дори да я похапнете като десерт от кафе.

След като пяната е готова, налейте в отделна чаша топло или студено мляко. Това е по предпочитание и винаги може да добавите няколко кубчета лед. В случай че постите, или сте на веган режим, лесно ще замените млякото с алтернативен продукт (соево, кокосово, бадемово). С помощта на лъжица разпределете равномерно получената смес отгоре.

За да го направите instagrammable и ефектно за снимки, гарнирайте с канела, течен шоколад, или натрошени бисквити и плодове. Някои предлагат  дори да му се добавят няколко капки сладък ликьор.

Гарантираме, че това ще се превърне в любимата ви лятна напитка през тази година!

 

 

 

Правила на промоциятаНамери в мола