Forbrukslån svar på Dagen | Pikavippi Vertailu 2019 | Kredittkort | Sammenligne Strømpriser | Innbruddsalarm Pris 2019 | Forsikringsselskaper | Beste Mobilabonnement 2019 | Butikkinnredning
Рецепта за великденски вкусотии

Рецепта за великденски вкусотии

10.04.2020

Маслени бисквитки, които може да декорирате по най-различни начини

Великден е след по-малко от десет дни, а принудителното стоене вкъщи за голяма част от нас през тази година предполага и време за повече експерименти в кухнята. Печенето на курабийки е любимо занимание на малки и големи, а и чудесен начин да се позабавлявате семейно. Рецептата не е сложна за приготвяне, а за оформянето им може да приложите най-различни формички и топинги.

Рецептата, която ще предложим днес, има за основа маслото. Да, няма как да съберем масло, захар и ванилия и да не очакваме да се получи нещо изключително вкусно!

Най-важната част в нея е да превърнете маслото в кремообразна консистенция. Процесът отнема около 12 до 15 минути с миксер. Целта е то да удвои обема си по времето на разбиване. Може да се направи и на ръка, но ви трябва сила и упоритост.  В случай че не сте го правили досега, препоръчваме все пак да изгледате някое клипче в Интернет, за да добиете представа какъв трябва да е крайният резултат.

Нужни продукти:

  • 2 пакетчета масло (на стайна температура)
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйчени жълтъка
  • ½ ч.л. коняк
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 цяло яйце
  • Вода

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото в голяма купа и след това бавно го смесете със захарта. Постепенно към тази смес добавете жълтъците, коняка и ванилията. Не преставайте да бъркате.

След това в отделна купа комбинирайте брашното и содата бикарбонат, а после ги добавете към маслото. Ключът за получаване на правилната консистенция е в постоянното бъркане при прибавяне. Целта е да се получи меко тесто.

От него вземете малки парчена и направете в желаната форма. Може да използвате готови шаблони или да оставите дечицата да измислят свои видове.

Подреждайте готовите курабийки в голяма тава върху хартия за печене. За да ги намажете отгоре, смесете цялото яйце с малко вода и минете по горната част на всяка оформена сладка с четка.

Поставете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете за 20-25 минути или докато се запекат до златисто отгоре. После ги извадете, оставете да се охладят и сервирайте.

Отгоре може да се развихрите с топингите или украса със сладкарски бои. Отлично допълнение са към следобедното ви кафе или какао.

Правила на промоциятаНамери в мола