Как да изглеждаме по-млади с помощта на грима?

Как да изглеждаме по-млади с помощта на грима?

05.03.2020

Сякаш беше вчера, когато смело поставяхме пласт след пласт сенки по клепачите и очертавахме плътно очите с очна линия, за да изглеждаме по-големи и да може да се промъкнем в събота вечер в дискотеката. Е, днес вече положението е малко по-различно и всички търсим извора на вечната младост и свежест.

Въпреки че смело насърчаваме всички дами да приемат възрастта си и естествената красота, която идва с нея, ние безспорно разбираме и желанието да изглеждаме винаги поне малко по-млади. Затова и подбрахме за вас няколко грим трика, които понякога може да са решаващи при изграждането на визията ви.

Погрижете се за веждите си

Никога не трябва да пропускате да се погрижите за веждите си. Често с възрастта те започват да изтъняват и губят формата си и това определено не допринася за свежестта на лицето ви. За щастие можете да подчертаете естествената им форма с молив или сенки за вежди. Преди да купите, просто се уверете, че нюансът отговаря на цвета на косата ви. Друг вариант е да се подложите на някоя от разкрасителните процедури за уплътняването им. Каквото и да изберете, превърнете грижата за тях в неотменна част от разкрасителния си ритуал.

Използвайте редовно овлажнител

Поддържането на подхранена и хидратирана кожа може и да изглежда като лудост, особено ако сте тичали цял ден по задачи и едва стигате до леглото от изтощение на края на деня. Въпреки това овлажняващите серуми, кремове и лосиони за лицето имат огромно значение за това колко младолика ще изглеждате. В случай че усвоите навика за поставянето им два пъти дневно, има много по-малка вероятност да получите мимически бръчки, в сравнение с лице със суха кожа. При търсене на подходящия продукт оглеждайте се за съставки като витамин Е, хиалуронова киселина и различни запечатващи влагата масла.

Използвайте кафяв молив за очи

Време е да изхвърлите онази любима черна очна линия, към която посягате всеки ден, Да вярно е, че тя  добавя драматичен оттенък към почти всеки вид грим, но е твърде интензивна. Вместо това най-вече за дневна визия препоръчваме да добавите кафяв молив за очи към козметичната си чантичка. Той има подобно въздействие като черното, но по много по-фин начин. Докато сме на темата за очна линия, препоръчваме и да не наблягате твърде много на очертаването. Една тънка линия стига!

Избягвайте твърде наситените цветове продукти за устни

Тъмните устни са модерни, но не помагат много за по-младежкия вид. За съжаление, с времето устните  започват да изтъняват и изглеждат по-малко дефинирани. Дълбоко наситеният цвят червило само ще засили следите на годините. А за да избегнете това, ние препоръчваме да подберете неутрално или светло розово червило.

Добавете малко руж

Тази стъпка добавя доста голяма доза свежест на всяка визия. Кремообразните продукти работят за кожа на всяка възраст и са изключително лесно за смесване и нанасяне. Започнете с поставянето от най-издадената част на бузите и разнасяйте с потупващи движения нагоре и назад.

Изберете правилната основа

И докато на тийнейджърите им е простено да не уцелват цвета на фон дьо тена и кожата си, то е добре след определена възраст да знаете кой е вашият точен нюанс. Това е процес на принцип на проба-грешка и задължително тествайте основата както на лицето, така и на шията, за да се получи плавно преливане.

Използвайте молив за устни

Естествената линия на устните започва да избледнява и това прави и задържането на червилото в контурите малко по-трудно. Добавянето на молив за устни към грим рутината ще помогне да подчертаете нежно формата  и да избегнете „разливането” на цвета. Съчетайте цвета с нюанса на червилото/гланца или максимално варирайте с тон.

Включете хайлайтър към рутината си за красота

Този продукт може да бъде много полезен за връщане на часовника няколко години назад.Той предотвратява плоския изглед на гримираното лице и добавя фино младежко излъчване към визията.

Изхвърлете пудрата си, освен ако нямате мазна кожа

И докато добре е да си купите поне един цвят хайлайтър, пудрата е нещо, което може спокойно да пропуснете. Частиците се впиват във всяка една гънка по кожата, залепват върху повърхността ѝ и не правят услуга на дамите.

Изберете цвят на сенките, който е противоположен на цвета на очите

Този трик с грим ще накара цвета на очите да изпъкне. Ако имате сини очи, носете сянка, която има кафяви, медни, бронзови, сливови или теракотени тонове. За кафявите очи може да си позволите да експериментирате със сини, лилави и зелени оттенъци.

Но все пак не забравяйте, че изворът на младостта е вътре в нас самите и високият дух и позитивното излъчване са тези, които ни карат да изглеждаме винаги жизнени и по-младежки сияйни.

Правила на промоциятаНамери в мола