Тайните на Замръзналото кралство 2

Тайните на Замръзналото кралство 2

21.11.2019

Шест години след като Замръзналото кралство се превърна в тотален хит сред по-малките зрители, създателите са готови и с продължението, което е не по-малко завладяващо. Още през 2013-та Елза и Анна тотално ни потопиха в тяхната приказка, a малки и големи си припяваха дълго време след премиерата хитът Let It Go.

От 22.11. на екран ще излезе и втора част на Disney вълшебството. Време е Елза, Анна и техните верни приятели да се изправят очи в очи с мистериозната тайна за магичното кралство Арендел, която датира от древни времена. Миналото не е това, което познават, и изисква много кураж и дързост, за да се впуснат в неговите безкрайни загадки. Сериозни изпитания и челен сблъсък с непознатото очаква любимите ни герои, които за пореден път ще ни превърнат в част от приключението.

А за всички почитатели на филма подбрахме някои от тайните покрай създаването му, както и интересни факта за сценария и анимацията:

  • Замръзналото кралство 2 цели да отговори на пет конкретни въпроса според създателите на филма: “Защо Елза има ледени сили? Как са израснали, след като Анна спаси живота на Елза? Защо Анна се е родила такава, каквато е?  Накъде са пътували родителите им, преди да потъне корабът? Има ли наистина такова нещо като: „и заживели щастливо”? “
  • Втората част от поредицата се разработва от четири години и това е едва четвъртото продължение на Walt Disney Animation Studios, правено някога.
  • Новият костюм на Анна във филма е първоначално под №122 в списъка и е бил предназначен за Елза. Разбира се, цветовете се променят впоследствие, защото Анна не може да носи същите цветове като сестра си. Стилистично, визията на героинята ѝ е вдъхновена от Спящата красавица, а на Елза – от Ледената кралица.
  • Начинът, по който Елза дава израз на силите си, се основава на съвременния танц, по-специално на хореографията на Марта Греъм. Идеята е всички движения да носят усещането за елегантност и плавно да се въвлича цялото тяло. Изключително важно за създателите е било и тя да има свой собствен стил, който не копира други анимирани герои, базирани на лед.
  • Кралство Арендел и прилежащото селище е изцяло преработено като визия заради продължението. В първия филм са показвани само определени сектори от него, но сега има епизоди, в които героите буквално преминават от единия до другия му край.
  • Всичко от дърветата до листата е направено точно като пейзажа в Скандинавия. Екипът по създаването му специално се консултира с ботаник, за да са сигурни, че флората и фауната е реалистична.
  • В саундтрака към лентата ще намерите седем нови песни. Две от тях са в изпълнение на Елза, една на Кристоф, една на Олаф и последната се пее от целия главен състав.
  • В Замръзналото кралство 2 има поне 11 нови герои: родителите на Елза и Анна, лейтенант Дестин Матиас, тричленно семейство, което живее в Омагьосаната гора, три митични същества, саламандър и мистериозно момиче!

В детските магазини отново има заредени всякакви играчки с любимите герои на Дисни, така че ако детенцето ви е в подходяща възраст, това може да е идеалният коледен подарък!

 

Правила на промоциятаНамери в мола