Как да носим няколко колиета наведнъж?

Как да носим няколко колиета наведнъж?

05.09.2019

Носенето на няколко колиета наведнъж отново е тенденция, но това не е новина за никоя дама, която се интересува живо от последните модни новини.  Всъщност, умението за правилната им комбинация може съвсем спокойно да ги превърне в част от стила ни, която винаги да изглежда актуално и дори класически. Това е и причината да обичаме толкова много този начин на съчетаване на бижутата –  възможността за лична изява. Освен това, по този начин може да носите заедно повече от любимите си аксесоари и да не трябва да правите всеки ден избор кое да оставите днес в кутията.

А ето и нашите 5 трика, с които да комбинирате колиетата с лекота и да се потопите и в тази гореща тенденция още сега:

Съчетавайте различни по вид колиета  

Половината от забавлението при наслояването на огърлиците е да се комбинират напълно контрастни стилове: модерни перли или камъни, носени със съвременни елементи и геометрични фигури.  Не пренебрегвайте възможността и да подбирате верижки с различна дължина и текстура: от мъниста, въжени, корда, метални и др. Това не просто стои готино, но и помага да не се заплитат помежду си.

Комбинирайте различни дължини

Избирайки колиета с различна дължина, можете да постигнете каскаден ефект, който позволява на всяко бижу да се откроява самостоятелно. В случай че имате няколко фаворита, които са с еднаква дължина, винаги можете да добавите удължители за верижки. Започнете с това, което искате да е най-близо до шията, и изградете визията от него. Добра идея е да започнете с огърлица с плочка, от която надолу да падат различни елементи. Материалът и цветът зависят изцяло от вас. Може да е съвсем обикновена и изчистена, а може да носи и някакво послание.

Съобразете деколтето на горната част, която носите

Мислете за вида на деколтето като рамка за колиетата, които носите. Деколтето на ризата  и стилът на бижутата трябва да се синхронизират, а не да бъдат в пълен контраст.  Ако носите високо деколте, помислете как моделът или цветът на вашето облекло се съчетават с избора на бижута. Помнете, че цялостната визия и аксесоарите трябва да са като една хармонична връзка, изградена на принципа на партньорството, като всяко едно от тях се допълва.

Експериментирайте с контрастни метали

Някога се смяташе за „грешно“ да се комбинират бижута с контрастни метални цветове, но това вече е отживелица. Някои от най-добрите визии се получават именно от съчетаването на различни по стил колиета с вариации в теглото, метала, цвета, камъните и текстурата. Приемете ги като празно платно, върху което може да смесвате и да се развихрите така, както смятате за добре.

Опитайте комбинация от много на брой колиета

Няма единно мнение за това какво представлява “правилният” брой колиета за носене. Много хора следват „правилото на трите”, докато някои настояват, че това няма значение, само важното е да са нечетно число. Истината е, че като че ли комбинациите от три или пет огърлици изглеждат най-добре визуално, но в крайна сметка връзката между формите, стиловете и дължините на верижките е много по-важна, когато решаваме кое работи най-добре за нас.

Правила на промоциятаНамери в мола