Детски играчки за навън

Детски играчки за навън

07.06.2019

След Международния ден на детето и многобройните мероприятия за малчуганите идва и времето на дългата лятна ваканция и игрите на открито. Темпратурите вече са летни, парковете са пълни и за мъниците няма по-хубави думи от: „Хайде, да излезем навън”!

Отначало всичко е перфектно, след студените дни през зимата и пролетните дъждове всички са закопняли да тичат, ритат топка, или да се възползват от съоръженията в парка. Не след дълго обаче, и особено с напредването на лятото, започват и оплакванията, че вече е скучно и няма нищо интересно да се прави навън. Особено за малко по-големите дечица телефони, таблети и телевизия са огромна притегателна сила, която им предлага забавлението наготово. Не това обаче е целта на родителите, защото няма нищо по-хубаво от възможността за игри сред природата, спорт на открито и събиране на слънчеви лъчи. Това е причината да подберем няколко предложения за играчки и пособия, които да направят престоя в парка забавен за децата и по-лесен за мама и тати.

SIMBA Пясъчник с капак МИДА, Hippoland

За всички, които разполагат с двор или пространство, където може да поставят люлки, пързалки и пясъчници, вариантите са безброй. Така спокойно ще може да си отпивате от кафето, докато наследникът ви тихичко си рови с лопатка. Е, може и да се наложи да събирате зрънца пясък отвсякъде, но минутите на спокойствие са безценни. Детските игрални центрове също са много добро решение, като може да потърсите и по-големи за порасналите каки батковци:

DOLU Игрален център 4в1, Hippoland

Отново за най-малките, когато става въпрос за придвижване, баланс колелата и триколките са ненадминати помощници.

Дървено колело за баланс, Playsense

Дървеното колело за баланс е  изработено  от изключително здрава и качествена дървесина, същевременно е леко, което го прави лесно преносимо. Размерът на балансиращото колело е съобразен с ръста на детето, с възможност за промяна височината на седалката. То е подходящо за деца на възраст от две до пет години. С него детето упражнява мускулите си и това е естествен начин за изразходване на енергия. Тези движения го принуждават  да използва органите си за равновесие и  карат да свикне да обръща внимание на всеки свой ход. Умението да контролира движенията си е начин да поема по пътя на усъвършенстването, без да е подбутвано отвън.

KIKKA BOO Триколка със сенник и въртяща се седалка 4в1 ALONSY BLUE BIKES, Hippoland

Едно от най-удобните средства за придвижване, особено когато детенцето е малко по-голямо и стоеното в количката е цяло мъчение. По този начин то се чувства по самостоятелно, а възможността за трансформация в колело изобщо не е за пренебрегване. Триколката ще расте с вашето мъниче и ще бъде отлично забавление в парка.

SOY LUNA Ролкови кънки, Hippoland

А закъде без ролкови кънки, които в последните години станаха голям хит покрай игралните филми по детските канали. Различни движения, състезания по танци на колела и още хиляди номера ще накара вашето момиченце да чака с нетърпение разходката навън. За момченцата пък ролерите са алтернатива на велосипеда:

BYOX Регулируеми ролери BLADE L, Hippoland

Следващата ни идея са тротинетките. Те са обичани от малки и големи, а някои са с немислими екстри като музика, LED осветление на гумите и дори ефекти като звук на реактивен двигател и пушек. Готино, нали!?

KIKKARIDE Скутер с музика GALAXY SMOKE RED FIRE, Hippoland

И за накрая оставяме ховърбордите, които може да се окажат и един доста хитър начин за придвижване дори до офиса в градските задръствания. Те са за по-големите дечица и тийнейджъри, но отново са с най-различни екстри.

KIKKA BOO Електрически скутер, Hippoland

Възползвайте се от прекрасните дни навън и се старайте да прекарвате повече време на открито. Лятото все пак е време за щуротии и игри до късно, без училище и задължения.

Намери в мола