В търсене на Великденския заек в Mall Plovdiv

В търсене на Великденския заек в Mall Plovdiv

19.04.2019

Макар и да не е пряко обвързан с православния празник, Великденският заек е много популярна фолклорна фигура, която може да бъде активно забелязана в един от най-обичаните пролетни дни. В легендите той носи в кошничката си боядисани яйца, лакомства и понякога играчки, затова е и толкова обичан, особено сред децата. Смята се, че германските изселници са занесли традицията в Америка, но днес сладкото зайче се е превърнало в символ за Великден по целия свят. Може да го откриете в най-различни превъплъщения и затова, вместо на лов за яйца, през април се впускаме в търсене на сладките създания по магазините в Mall Plovdiv.

Няма как да е празник, без да украсим дома си. През пролетта във всяко кътче разцъфват хиляди цветя, освежават се цветове и нюанси, а покрай Великден всеки се опитва да внесе още повече настроение вкъщи с красиви декорации. Две са местата в търговския център, където ви предлагаме да се спрете за вдъхновение, а статуетките, салфетките и детайлите са отлично допълнение за масата ви.

Статуетка заек, Крео

Великденски салфетки, DENIX

Следващите зайчета в Mall Plovdiv са уникално сладки и се крият на щанда на DOUDOU et Compagnie. Това е френска марка основана през 1985 г., която от малък семеен бизнес се е превърнала в световен лидер в индустрията за меки пухкави играчки. Всеки продукт е проектиран и тестван от екип от талантливи дизайнери и шивачи, които избират нови и по-меки тъкани с модерни цветове.

Едното превъплъщение на зайчетата е под формата на меки и пухкави пантофки, които бебчето ще заобича. Много спорно е дали ще ги приеме като нещо, което трябва да носи на крачетата, или като играчка, но това ги прави още по-необходими.

Пантофки BONBON, DOUDOU et Compagnie

А в случай, че търсите мека играчка за подарък, не пропускайте зайчето DOUDOU. То придружава детето всеки ден, помагайки му да преодолее раздялата с родителите си, когато трябва да отиде на ясла или детска градина или просто, когато е време за Сънчо.

Пухкава играчка, BONBON, DOUDOU et Compagnie

Зайчета се крият и по бижутата. Търсенето не беше лесно, но от Invoke Jewellery имат няколко предложения, които са закачливи и много подходящи за празника. Колиетата и гривната са с уникален дизайн, стилно обсипани с кристали Сваровски и декорирани с нежни камъни. Страхотно допълнение към визията ви.

Invoke Jewellery

Не се изненадваме изобщо от следващото място, на което подскачат зайчета. Отново за дечицата е очарователното пухкаво зайче със забавни звуци BETSY. То е интерактивна играчка, която ходи, реагира на звуци и обича да се гушка. Подходящо е за деца над 18 месеца и е идея за нов домашен любимец.

Интерактивно зайче BETSY, Hippoland

В книжарницата също притичват скокливи животни. Е, най-често по страниците на детските книжки, но нима не са най-любимите герои на малчуганите!?

Една от най-продаваните истории в момента е поредицата „Заек и мечка”. В нея писателят и драматург Джулиън Гоф и носителят на наградата за забавна детска книга „Роалд Дал”  Джим Фийлд изненадват с брилянтна забавна серия за заек и мечка, които откриват, че винаги е по-добре, когато нещата се споделят с приятел.

Ciela Mall Plovdiv

За по-големите читатели пък е луксозното издание на любимата „Алиса в страната на чудесата”, в което един от най-изтъкнатите съвременни илюстратори- художникът Ясен Гюзелев, създава блестяща визуална интерпретация на „Алиса“.
В романа си Луис Карол остроумно смесва логично и нелогично, чаровно заиграва с думи и пространства, майсторски разплита границата и представите за реално и нереално, а сцените, пресъздадени от Ясен Гюзелев направо ни засмукват и увличат в историята. Струва си да я прочетете и като възрастни!

Ciela Mall Plovdiv

Великден е след по-малко от десетина дни, така че нека ловът на зайчета и шарени яйца да започне сега!

Намери в мола