Как да бъдем стилни без усилия?

Как да бъдем стилни без усилия?

22.02.2019

Стилът без усилие означава да поддържате стила си опростен, но никога да не изглежда скучен. За околните той ще изглежда сякаш случайно сте облекли няколко дрехи заедно и някак си, просто от само себе си, се получава те да изграждат цялостна завършена визия. Илюзията е, че дори не сте се опитвали, а всъщност  наистина сте се постарали, защото стилът без усилие не е толкова… без усилие… както би предположил човек от фразата.

Постигането на стилен външен вид определено става по-лесно с практиката, особено ако имате набор от ефективни и класически решения в гардероба. Но независимо от всичко това, чувството за стил е все още нещо, което ще трябва да поддържате. Трябва постоянно да мислите за него и да го съобразявате с фигурата, и начина си на живот.

Ето и няколко простички  насоки от нас, кое би изглеждало естествено и кое – не чак толкова:

Не следвайте сляпо тенеденциите. В много материали наблягаме на това колко е важно да изградим класически гардероб, а тук той ще ви бъде от огромна полза. Не само че носенето на качествени класики е ключът към зашеметяващата визия,  но и така ще изглеждате като човек, който не чете списания (въпреки че го правите), или като някой, за когото тенденциите нямат никакво значение (въпреки че имат).

Никога не се старайте прекалено. Да комбинирате обувките с чантата си, с калъфа на телефона и фибата си за коса; да облечете всичките си любими дрехи наведнъж; да изглеждате прекалено спретнати и „лъснати” – всичко това е признак за прекалено вторачване във външния вид. Нашият съвет е да оставите малък елемент на неподреденост, сякаш сте направили всичко набързо – навийте ръкавите си на ризата, оставете я подпъхната само в единия край, не мерете с линийка подгъва на дънките и не носете повече от един елемент, който да привлича внимание.

Бъдете практични – да бъдете стилни без усилия означава да се обличате конкретно за вашия собствен начин на живот и да изглеждате добре, докато го правите – почти случайно. Винаги се съобразявайте с времето, условията и дейностите, така че никога да не се озовете на пикник на тревата с тънки токчета или с шифонена рокля в градския транспорт например. Стилът без усилие е по-скоро да изглеждаш практично и удобно в дрехите си, отколкото да държиш да покажеш най-новата си дизайнерска придобивка на всяка цена.

Не се страхувайте да носите овърсайз дрехи. „Овърсайз” е практически синоним на „без усилие“. Този начин на обличане показва, че имате достатъчно самочувствие, за да носите нещо за комфорт, а не (или въпреки) стил.

Залагайте на дрехи, които подчертават фигурата ви и я представят по най-добрия начин. Дори с овърсайз елементи може да балансирате и да подчертаете предимствата си. Помнете, че и най-красивият тоалет ще изглежда катастрофално, ако не ви пасва.

Придържайте се към базови/основни цветове и не забравяйте правилото за „3-те цвята”. Същността му се състои в това, че е добре да носитесамо три цвята  наведнъж. Тъй като черно и бяло се считат за нюанси, можете да бъдете по-гъвкави с тях. Разбира се, не трябва да се обличате по този начин през цялото време, а го приемете като интелигентен метод, който да използвате, когато трудно избирате.

Бъдете уверени да изразявате себе си дори чрез облеклото, защото както Оскар Де Ла Рента твърди: „ Модата означава да обличаш това, което модерно. Стилът е да бъдеш себе си.” . Създайте своя собствен стил без усилия и тогава обличането и пазаруването ще се превърне в детска игра и дори забавление за вас.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола