Как да носим бяло през зимата

Как да носим бяло през зимата

09.01.2019

Как да носим бяло през зимата?

5 съвета, които ще ви помогнат да изглеждате зашеметяващо в белия цвят през зимните месеци

В САЩ имат неписано правило, че бяло не се носи след Labor Day (първи понеделник на сепетември). В България не сме съвсем точни, но също трудно се пречупваме с по-светлите нюанси през зимата. Най-често по улиците се разминаваме с тъмната палитра от черно, до сиво през тъмносиньо и евентуално тук-там червено.

Ние обаче смятаме, че правилата са тотална отживелица и днес ще ви вдъхновим с цели 5 съвета как бихте могли да разнообразите гардероба си за студените месеци с един цвят, традиционно свързван с лятото.

Сменете материите

Със сигурност бял ленен панталон би изглеждал нелепо при минусовите температури, но може да адаптирате белия цвят като просто изберете по-дебела материя. Когато става въпрос за носенето на бяло през зимата, тъканта е ключова. Теглото на тъканта има най-голямо значение за зимния ви тоалет и от нея зависи дали ще изглеждате сензационно или сякаш сте объркали тотално сезона. Ако искате да носите бяло през зимата, не забравяйте да изберете бели или кремави материи, които имат някаква тежест в тях (памук с примеси, плътен деним, вълна, мохер, кашмир).

Комбинирайте го с други цветове

Въпреки че всички въздишаме по стереотипната визия на жена, облечена от глава до пети в бяло и бавно разхождаща се на фона на морето по брега, носенето на бяло по този начин не е съвсем приемливо през зимата. Един от начините, за да се чувствате добре в светли цветове, е да ги комбинирате с малко по-тъмни. Съчетайте мек кашмирен пуловер в бяло с черни дънки или плетена бяла рокля с тъмносиви ботуши и ви гарантираме, че няма да изглеждате странно изобщо! А ако харесвате ярки цветове, осмелете се да засияте в бели дънки и жълт пуловер – много свежа и привличаща вниманието комбинация, внасяща голяма доза топлота в мрачното време.

Заложете на кремавите нюанси

Те изглеждат някак по-топли и добавят повече дълбочина на цялата визия. Кореспондират си добре с обикновено по-бледия ни тен през зимните месеци и винаги стоят по-уютно.

Добавете текстура

Не се страхувайте да експериментирате с  по-обемните дрехи. Нека пуловерът да пада леко около вас, а не да подчертава абсолютно всяка извивка. Комбинирайте го с пола молив или подберете широка бяла риза, в случай че имате по-строг дрескод.

Палто Miss Sixty от Totally Erected

Кажете „да” на бялата връхна дреха

Въпреки  че може и да не ви се струва като най-добрата идея за зимата в родната страна, прежалете факта, че ще сте чест посетител на химическото почистване и заблестете като една Снежанка. Бялото палто или яке е от онези класически елементи, които моментално ще ви направят да изглеждат по-елегантна и изискана. Дори и да сте го комбинирали с най-обикновени дънки и пуловер!

А вие как планирате да носите бяло през идните месеци?

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола