7 идеи за по-уютен дом по празниците

7 идеи за по-уютен дом по празниците

04.12.2018

Дните стават все по-къси и времето, което прекарваме вкъщи – все по-дълго. Времето около коледните празници е някак си вълшебно и сякаш уютно ни приканва да направим дома си като крепост, нашето си местенце, в което се чувстваме добре. Понякога именно украсата, която ни посреща, прекрачвайки прага, и мисълта за увлекателната книга, която можем да четем под пухкаво одеяло и с чаша чай до нас, ни крепи през работния ден навън и ни оправя винаги настроението.

Това е причината да подготвим няколко лесни идеи, които не изискват много, но допринасят значително за това да се чувстваме добре у дома си, и да направим мрачните дни една идея по-приятни.

Направете си кътче за четене

Най-често, когато навън се стъмни рано, алтернативите са две: телевизия или книга. Ние ви призоваваме да не попадате в клопката на реалити предаванията, а да се отпуснете с избран роман в ръка (за коледна идея може да погледнете и препоръката ни в тази статия). А за целта – направете си уютно местенце, като подберете удобни и меки възглавнички, подходяща за четене светлина и меко пухкаво одеяло. Сега остана само да потънете и в приказния свят на книгите.

Добавете мека светлина в дома си

Отдавна използването на празничните лампички не е само за елхата. Още с настъпването на по-студените месеци, креативно декорирайте дома си със светлини. Един от начините да го направите е и с ароматни свещи, които ще придадат изключителна топлота и не само ще направят стаята ви светла, но и ще ви успокоят с релаксиращи аромати.

Поставете одеяло на облегалката на дивана или любимото ви кресло

Декорирайки с най-разнообразни фигурки и гирлянди, често пропускаме факта, че мебелите също могат да допринесат за празничния уют само с няколко допълнителни детайла. Подберете одеяло в подходящ десен, метнете го на дивана и така хем ще имате грабващ вниманието декоративен елемент, хем винаги ще има с какво да се завиете.

Прибавете цветна постелка и за банята

Никой не обича да излезе от приятно затоплената баня и да стъпи на леденостудения под. Винаги може да намерите точното цветово решение, което както ще ви стопли, така и ще придаде съвсем нов облик на една част от апартамента или къщата ви, в която много по-трудно можем да развихрим въображението си за домашен декор.

Меко и удобно домашно облекло

Факт е, че често пренебрегваме външния си вид, когато сме си вкъщи, но особено през зимата, там прекарваме най-голяма част от времето си. Не е ли важно да ни е комфортно, а и сега е времето да грабнем онези мекички чорапки, които може и да са с „детски” десен, но пък ще паснат идеално на коледната ни пижама, или на сутрешния халат.

Нова чаша за кафе или чай

Почивните дни около празниците често се свързват с дълги утрини, прекарани със семейството. Тогава може да пием кафето си бавно, без да бързаме и да се наслаждаваме на всяка глътка. Разбира се, една нова тематична чаша никога не е излишна и ще допринесе за хубавото ни настроение. „Снежна” чаша, до нея чинийка с курабийки и ето… дори имаме декор за снимка в Инстаграм.

Топли пантофки

Задължителният чифт, ако искаме да ни е приятно. Може да ги подберем, за да ни пасват на домашните дрехи или да ги направим акцент. Основното в случая е, да ни е топло на крачетата. Със сигурност ще оцените удобството, което едни пантофки могат да ви донесат, когато след дълъг ден на крак в тежките зимни обувки, ги събуете на вратата и се оставите да потънете в мекотата на някой от моделите на DeFonseca или English Home.

Ако тази статия Ви е харесала, можете да я споделите във Facebook.

Намери в мола