България посреща вкусовете на света в Mall Plovdiv

България посреща вкусовете на света в Mall Plovdiv

15.04.2016

На 16 май Mall Plovdiv ще бъде домакин на Международен Кулинарен Фестивал – “България посреща вкусовете на света”. Фестивалът е част от инициативата “Мислиш си, че познаваш вкуса на България”, подкрепена от Министерство на Туризма, посолствата на 20 държави, GTC, Международен дамски клуб, кулинарна академия HRC, Община Пловдив.

Събитието ще се проведе на 16 май от 11:00 до 21:30 ч. в шатра на открития паркинг на Мол Пловдив.

За фестивала в Пловдив очакваме присъствие на посланици, консули и търговски аташета от Италия,  Египет, Мексико, Индия,  Индонезия и САЩ.

В продължение на целия ден на фестивала, жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят и опитат вкусовете на 20 различни държави, участници в инициативата. Местният бизнес също е поканен да се включи с презентирaне на храни и напитки, като по този начин Пловдив ще представи България пред света в рамките на инициативата.

Кампанията е различна и отговорна заради благотворителните каузи, зад които са застанали организаторите.

Всички средствата събрани от посетителите в деня на фестивала, както и средствата събрани от благотворителния базар, организиран съвместно с училищата в гр. Пловдив, ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“ – клон Пловдив, която подпомага двойки с репродуктивни проблеми.

 

Програма на събитието

11:00 ч. – 11:30 ч. откриване

През целия ден от 11:30 ч. до 21:00 ч.  фестивалът е отворен за посетителите, които искат да се насладят на вкусовете на различните държави участници.

Програмата включва: презентации и дегустация на фирми изложители на храни и напитки от гр. Пловдив и региона; благотворителен базар на децата от училищата и детските градини; презентация на Хлебна къща – ритуал по замесване на хляб, изпичане и дегустация от гостите; презентации на занаятчийската камара.

11:30 ч. – 14:00 ч. Уъркшопи и презентация на кулинарна академия HRC насочена към любители и професионални готвачи.

14:00 ч. – 21:00 ч. Презентации и готварски шоу програми от чуждестранните готвачи и изпълнения от различните държави гостуващи на фестивала. Готварски презентации на победителите в националния конкурс “ Мислиш си, че познаваш вкуса на България”.

14:00 ч.– 15:00 ч. – готварско шоу на Индонезия

15:00 ч. – 16:00 ч. – готварско шоу на Мексико

16:00 ч. – 17:00 ч. – готварско шоу на Египет

17:00 ч.– 18:00 ч. – готварско шоу на САЩ

18:00 ч. – 19:00 ч. – готварско шоу Индия

19:00 ч. – 20:00 ч. – готварско шоу Италия

В програмата на фестивала ще се включи и фолклорен ансамбъл Тракия.

Намери в мола