Как да избереш перфектните обувки

Как да избереш перфектните обувки

17.11.2015

Нищо не може да подобри настроението ти така, както чифт нови обувки. Всяка жена е изпитвала силата на няколко допълнителни сантиметра самочувствие. Езикът на тялото се променя, когато обуеш подходящия чифт.

Изборът на обувки обаче не винаги носи очакваната доза ендорфини. Любовта към пазаруването е едва първата стъпка към откриването на перфектния чифт. За щастие, ние от Маll Plovdiv, сме усвоили тайната на успешния шопинг и сме готови да я споделим.

Следвай нашия подробен наръчник, за да се сдобиеш с твоите нови любими обувки. Бъди сигурна, че те ще те радват дълго, ако приложиш и съветите ни за грижа и съхранение.

Довери се на модните консултанти

Отдели време, за да разгледаш различните магазини. Възползвай се от услугите на продавач-консултантите. Те знаят най-добре коя обувка ще прилегне на крака ти. Ако отидеш на шопинг в ранните часове на уикенда, ще си гарантираш специално обслужване. Модните консултанти ще отделят времето си изцяло на теб.

Увери се, че обувките са ти по мярка

Кракът на всяка от нас е единствен по рода си. За жалост, универсален чифт обувки не съществува. Преди да извадиш портмонето си се увери, че обувките са  точно по мярка.

Провери дали има 1 см разстояние между върха на обувката и най-дългия ти пръст. Кракът не спира да расте с времето, а различните марки имат различна номерация. Ето защо не се двоуми да пробваш няколко размера от един модел.

Ако имаш широк крак, заложи на обувки с връзки от кожа или велур. Те ще приемат формата крака. За да си сигурна, че обувките няма да ти убиват, трябва да ги пробваш след разходка. При натоварване краката се подуват и добиват максималнaта си ширина.

Съобрази новия си чифт обувки с формата на тялото

Ако тялото ти има форма на пясъчен часовник, можеш да носиш всякакви видове дрехи. Що се отнася до обувките, не можеш да се радваш на такова разнообразие. Най-подходящите обувки за теб са ботите с дебел ток. Няма значение дали са на платформа или не.

Ако си атлетична, но ти липсват извивки, вероятно имаш правоъгълна форма на тялото. В такъв случай ботите на висок ток са идеални за теб. Те ще придадат на тялото ти желаните форми. Единственото, което трябва да избягваш са грубите катарами, които ще привличат излишно вниманието към себе си, а не към теб.

На жените с крушовидна фигура най-много им отиват ботуши до коленете. Те издължават краката и извайват формите. Издължените ботуши в комбинация с рокля в същия тон, засилват вталяващия ефект.

За дребните дами препоръчваме да носят обувки на висок ток. Острият връх ще подсили търсената илюзия. Ако заложиш на боти или ботуши, препоръчваме да избереш такива с визуален елемент по дължината на обувката – цип, дизайнерски принт върху кожата и т.н. Така фигурата ще се издължи допълнително.

За по-пълните дами най-подходящи са ботите до глезените. Те издължават краката и изместват фокуса от бедрата.

Или вземи предвид формата на краката

Ако си дребна, възползвай се от няколко бонус сантиметра. Тук изненада няма. Препоръчваме ти да заложиш на обувки с висок ток. Според дължината самите крака избери и тази на обувките. Дългите крака се подчертават с ботуши около коляното, докато късите можеш да издължиш с боти до глезена.

Ако си висока, можеш да добавиш няколко сантиметра допълнителна височина с умерен ток, както и да заложиш на равни подметки. Никога не бихме си позволили да злословим срещу обувките на токчета, но те съветваме да заложиш на втория вариант. Така ще блеснеш с естествената си височина.

Мускулестите крака издават спортната ти натура. Можеш да подчертаеш твоите фитнес усилия с високи боти до глезена. Така ще акцентираш върху оформените си прасци. Докато дължината на обувката ще издължи крака ти.

Слабите изваяни крака са символ на женственост. Ако си надарена с такива, истината е, че няма обувки, които да не ти отиват. Заложи на ботуши над коляното, за да подчертаеш краката си и ще придадеш допълнителни извивки на тялото.

Ако пък не можеш да определиш формата на краката си, ти предлагаме да се сдобиеш с чифт класически бели кецове. Този сезон те продължават да бъдат на върха на тенденциите. Освен това, са невероятно удобни и практически отиват на всичко.

Направи обувките си непромокаеми

Веднъж сдобиеш ли се с перфектния чифт, трябва да се увериш, че ще го запазиш възможно най-дълго. Старай се да предпазиш обувките си от влага и сол. За целта използвай водоустойчив спрей. Можеш да откриеш такъв в почти всеки специализиран магазин за обувки. През зимата не забравяй да забърсваш следите от сол след всяко излизане. Така материята ще остане здрава.

Наблегни на грижата за велура

Обувките от велур са изключително стилни, но изискват допълнителна грижа. Основното правило при почистването им е да избягваш водата. Вместо това, можеш да премахнеш петната с шампоан за обувки. Ще намериш най-различни видове в специализираните магазини.

Когато велурът започне да изглежда захабен, използвай четка за обувки с мек косъм. Четкай внимателно в една посока, за да велурът ще възвърне предишната си текстура. След това нанеси водоустойчив спрей. Когато изсъхне, изчеткай велура още веднъж. Така спреят няма да полепне по повърхността на обувката.

Обърни специално внимание на кожата

Ако кожата се намокри, намачкай хартия на топки и напъхай няколко от тях във всяка обувка. Остави чифта така, докато не изсъхне. Кожата се напуква при топлина, така че избягвай да държиш обувките си близо до парното. Не ти препоръчваме и сушенето със сешоар.

Забърсвай обувките редовно с помощта на ленено парцалче. Противно на очакванията, е добре да използваш едно и също парцалче всеки път. Така то ще попие от естествените масла на кожата и ще спре да наранява повърхността на обувката.

Преди да оставиш обувките си за съхранение, ги почисти добре и ги полирай. Не се старай да бъдеш нежна при полирането. Колкото повече втриваш лака, толкова по-добре. Складирай обувките си така, че да могат да дишат. За финал, постави няколко топки хартия във вътрешността им, за да не изгубят формата си.

Надяваме се да се възползваш максимално от нашия наръчник за обувки. Време е да се увериш сама, че перфектният чифт обувки не е просто градска легенда. Mall Plovdiv ти пожелава да откриеш своя незаменим чифт в някой от нашите магазини. Гарантираме ти, че с малко грижа и много любов, ще разчиташ на него сезон след сезон.

 

 

Намери в мола