ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ НА MALL PLOVDIV

ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ НА MALL PLOVDIV

05.04.2023
5 април, 2023 г.
Във връзка с публикувано на 4 април видео в YouTube, заснето на територията на Mall Plovdiv, бихме искали да изразим следното становище:
Дълбоко разтревожени сме от вчерашния инцидент, засягащ нерегламентирано заснето видео съдържание, публикувано в платформата YouTube, което включва недопустимо поведение от гости на търговския център.
Бихме искали да подчертаем, че Mall Plovdiv не толерира никакви форми на дискриминация или насилие, както и вандалски прояви. Ангажирани сме да създадем безопасна и приветлива среда за всички посетители и ще продължим да работим за постигането на тази цел.
Безопасността и сигурността на нашите посетители са наш основен приоритет, като сме в контакт с местните правоприлагащи органи за изясняването на този инцидент. Оказваме пълно съдействие на разследването и работим за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.
Бихме искали да подчертаем, че неоторизираното заснемане на територията на обекта е категорично забранено и противоречи на вътрешните ни правила. Заснемането на територията на търговския център може да бъде разрешено след предварително писмено и официално запитване към нас, което съдържа подробна  информация и данни за целта на записа, платформата, на която ще се излъчи, участниците и всички необходими детайли за проявата. В случая такова искане не е постъпвало и Mall Plovdiv не е давал съгласие нито писмено, нито устно за заснемането на публикуваното видео. Уточняваме, че това е първият подобен случай и видеото е заснето за изключително кратко време и без знанието на мениджмънта на мола.
Осъзнаваме, че този инцидент може да е предизвикал безпокойство сред нашите посетители и искаме отново да уверим всички, че предприемаме всички необходими мерки за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще, включително ограничаване достъпа на лицата, заснели видеото. Призоваваме всички, които са станали свидетели на инцидента, да се свържат с полицията. Също така апелираме недопустимо съдържание да не бъде разпространявано допълнително.
Намери в мола