Децата срещат джаза

Децата срещат джаза

02.12.2022

“Децата срещат джаза” е името на забавно музикално събитие, което ще се проведе в Mall Plovdiv на 18 декември от 16.00 ч. до Коледния кът.

Концертът е отворена сцена с образователна цел, без възрастови ограничения и с възможност за интеграция в изпълненията на музикантите пеейки, танцувайки, музицирайки, учейки.  Публиката ще бъде запозната с различните стилове и музикални инструменти, които се използват в джаза, по един забавен, достъпен и атрактивен начин. Ще бъде предоставена възможност на малки и големи да импровизират, заедно с утвърдени джаз музиканти. Концертът е насочен главно към детската аудитория, като най-малките изпълнители и зрители ще бъдат запознати с мелодия и ритъм чрез образователни детски музикални игри.

В програмата ще бъдат включени лесно достъпни джаз произведения, джаз версии на познати детски и коледни песни в изпълнение на: Светлина Христова – вокал, Ивелина Събева – вокал, Петър Койчев – китара, Живко Братанов – пиано, Преслав Пеев – саксофон, Кристиан Желев, Христо Минчев – бас. В концерта ще участват деца и младежи, изпълнители от музикален център Music Space.

Събитието се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура.

Намери в мола