Работилница за мартеници в Mall Plovdiv

Работилница за мартеници в Mall Plovdiv

22.02.2022

С наближаването на 1 март все повече се засилва усещането, че тази пролет е най-нетърпеливо чаканата досега! Mall Plovdiv, вестник Марица и Хермес медиа обединихме сили, за да посрещнем заедно новия сезон с традициите на един от най-обичаните български празници.

Очакваме те на 26 и 27 февруари от 11 до 17 часа на ниво 3 в търговския център, където ще можеш сам да сътвориш свой вариант на традиционния български амулет за здраве – мартеницата.

Работилницата е подходяща както за деца, така и за техните родители. Материалите са от нас, а въображението и сръчността – от теб!

Докато измайсторяваш своята мартеница, ще можеш да се запознаеш с историята и традициите свързани с Баба Марта, а при откриването в събота – да се насладиш на изпълнението на децата от танцов състав „Хорце“.

Участието в работилницата е безплатно за желаещите, а програмата е следната:

11:00 – 12:00 ч. Изработване на мартеница „Пижо и Пенда“, декориране на тематични празнични декоративни елементи и аксесоари (кошнички, диадеми)

12:30 – 13:30 ч. Изработка на мартеница „топка“, рисуване и декориране на тематични картички

13:30 – 14:30 ч. Почивка

14:30 – 15:30 ч. Изработване на мартеница тип Пижо и Пенда, декориране на тематични празнични декоративни елементи и аксесоари (кошнички, диадеми)

16:00 – 17:00 ч. Рисуване на тематична декорация върху тениска

Не забравяй правилата за безопасно забавление: 

  • Носи Зелен сертификат за ваксинация, преболедуване, отрицателен PCR или антигенен тест или наличие на антитела, според изискванията на Министерство на здравеопазването.
  • Носи предпазна маска, покриваща носа и устата
  • Спазвай физическа дистанция от поне 1,5 м от други хора
  • Поддържай хигиена на ръцете си

Очакваме те!

Намери в мола