Mall Plovdiv и РЗИ – Пловдив отварят временен имунизационен пункт в търговския център

Mall Plovdiv и РЗИ – Пловдив отварят временен имунизационен пункт в търговския център

10.06.2021

На 14 юни в Mall Plovdiv ще заработи временен имунизационен пункт, в който всички желаещи ще имат възможност да се ваксинират срещу COVID-19. Имунизационната кампания се организира от Регионална здравна инспекция – Пловдив, като ваксинациите се извършват от лекари, професионалисти. Кабинетът е първият по рода си в град Пловдив и е част от кампанията за популяризиране на имунизационния процес срещу Covid-19.

Имунизацията ще се извършва с ваксина по избор и без предварителна регистрация. На място във временния пункт ще бъдат налични препаратите на Moderna, Pfizer и Astrazeneca, както и еднодозовия Janssen.

Временният имунизационен пункт ще бъде разположен на партерния етаж на търговския център, в близост до входа от външния паркинг. Работното време на кабинета ще бъде от 10:00 до 16:00 часа, всеки ден, в периода от 14 до 27 юни.

Имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание.

Всички ваксини, част от имунизационната кампания срещу COVID-19, са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания. Те са разработени в съответствие със същите законови изисквания за фармацевтично качество, безопасност и ефикасност като другите лекарства. Ваксинирането дава индивидуална защита, но с постигането на високо имунизационно покритие сред населението разпространението на COVID-19 ще бъде ограничено.

 

Правила на промоциятаНамери в мола