Как да организираме гардероба си, за да ни е лесно и удобно?

Как да организираме гардероба си, за да ни е лесно и удобно?

26.11.2020

Всяка дама познава ситуацията, в която сутрин стои пред препълнения гардероб със стърчащи най-различни цветове и материи отвсякъде, но в главата ѝ не се оформя нито един тоалет или изобщо възможност за обличане. Всъщност, цялата тази инфарктност рано-рано с лекота може да се избегне, като просто организираме дрехите си. За съжаление, това е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но затова на помощ се включва екипът на Mall Plovdiv с няколко задължителни стъпки, от които резултатът ще е обещаващ.

Преди да започнем обаче,  предупреждаваме, че е добре да си отделите един спокоен следобед, за да положите основата, а после единствено се придържайте към първоначалната си идея и подредба.

closet organization2

Първата стъпка може да е най-болезнената, но е задължителна, ако наистина искате да почистите гардероба си и да създадете организационна система, която работи. Извадете всичко, което притежавате, и го сложете на леглото или чист под. Това ще ви даде шанс да разгледате всеки елемент и наистина да решите дали си струва да го запазите. Възползвайте се и за да почистите основно самата мебел – прахосмукачка, прах, всичко, за което може да се сетите и да освежи мястото, на което държите постоянно тоалетите си.

Идва времето и за вземане на някои трудни решения. Помислете си добре кое си струва да задържите и кое – не. Разбира се, всички пазим онези дънки, в които изглеждаме убийствено, ако сме с няколко килограма по-надолу, но няма нужда това да са 5 чифта, нали!? Запазването на прекалено много такива дрехи е постоянно напомняне, че вече не се побирате в тях и това определено не ви кара да се чувствате добре.  Ако наистина трябва да ги задържите, съхранявайте ги някъде, където не е нужно да ги виждате ежедневно, или преобръщайте закачалките, за да знаете, че не трябва да ги хващате, когато се приготвяте сутрин.

closet organization

След като вече сте се отървали от всички онези предмети, които не са нужни, разделете дрехите си на сезони. Слагайте напред това, което  може да носите в момента и се уверете, че всичко извънсезонно е прибрано или в задната част, или на друго място.  Що се отнася до съхранението, експертите в подредбата смятат, че всичко използвано често, трябва да бъде леснодостъпно. Поставете артикулите, които носите постоянно, отпред и в центъра, а тези, които носите рядко – максимално назад. Преди да приберете дрехите си обратно в гардероба, поставете двадесетте си най-носени дрехи отстрани и се фокусирайте върху тях. Важно е да използвате всички ъгли на гардероба си, но запазете и зони за рядко носени неща, като официални рокли или костюми за интервю.

При подредбата, обърнете внимание и на външния вид, а не само на функционалността. Подберете съответстващи си закачалки в един цвят и материал. Комбинирайте от тях различни видове и гарантираме, че само с тази малка промяна, цялостно гардеробът ви ще изглежда по-подреден и спретнат. При организацията препоръчваме двустепенна система. Първо, фокусирайте се върху елементите, които носите често. Оттам нататък организирането им по цвят може много да улесни съчетаването и обличането според настроението ви.

closet organization3

Не пренебрегвайте и пространството в горната част на гардероба си, което рядко виждате. Това е добро място за съхранение на извънсезонни предмети или дрехи, които носите веднъж годишно. Инвестирайте в кутии за съхранение, за да поддържате нещата подредени и подредени.

В момента, в който изпълните всички стъпки и след това се опитате да държите нещата под контрол и леко пренареждате веднъж месечно, ще се уверите колко по-бързо ще се оправяте сутрин и как без страх ще изграждате визиите си. Всичко може да бъде пред вас и буквално на една ръка разстояние!

Намери в мола