Как да намерим време за себе си?

Как да намерим време за себе си?

20.11.2020

С днешното натоварено темпо и стрес, който ни дебне отвсякъде, твърде лесно попадаме във водовъртежа на ежедневието и буквално забравяме да презаредим батериите си. А всъщност, за да запазим здравето, благополучието и креативността си от ключова важност е да отделяме и пропорционално време за почивка и себе си. Това си е абсолютна необходимост, но за съжаление често се превръща дори в немислим лукс. Личното време не е задължително  да е цял ден в спа центъра. Дори напротив, ако успеете да си разпределяте по малко лично пространство всеки ден, така чувството за вина, че пропускате друго важно нещо, няма да е толкова голямо и гарантирано ще можете да регулирате по-успешно нивата на стреса. Ако възникне възможност, в която можете да впишете спокойно и отпускащо занимание или да подремнете бързо, не я пропускайте. Научете се да бъдете твърди със своето персонално време и да не се отказвате от него за сметка на някой друг. Редувайте по-кратки и по-дълги интервали, но се стремете към повтаряемост и редовност. А ние от екипа на Mall Plovdiv  ще ви дадем някои идеи как може да се възползвате пълноценно дори и от останалите няколко свободни минути, докато чакате на опашка или  между работните ангажименти.

me time no phonw

Откъснете се от електронния свят

Това може и да звучи невъзможно за всеки съвременен човек, но бъдете сигурни, че устройствата „ядат“ много голяма част от свободното ни време в безсмислено скролване. В отредените минути за почивка си забранете всякаква електроника, социални медии, имейл и телефонни разговори и вместо това прочетете книга или списание, излезте на разходка, или просто се вгледайте през прозореца и мечтайте. Удобно е да го направите, докато пиете сутрешното си кафе, докато пътувате с такси, или просто чакате любим приятел за среща. Обърнете се към себе си и се опитайте да намерите вътрешното си равновесие и спокойствие.

Обадете се на стар приятел

Липсват ли ви добрите стари времена? Знаем, че за мнозина от вас обръщането вътре към себе си може да им се струва прекалено самотно занимание, затова имаме и друг вариант! Поддържането на положителни взаимоотношения е храна за душата, така че намерете удобен момент и се обадете на стар приятел или член на семейството, с който нямате време дълго да говорите. Направете го без конкретна причина и просто се отдайте на сладки приказки и спомени, наслаждавайки се на добра компания.

me time training at home

Отдайте се на физическа активност

Наскоро подготвихме за вас текст как да се мотивирате да правите упражнения дори и вкъщи, а свободното минути лично време са идеален момент да се възползвате от положителното влияние на физическата дейност. Дори и да не може да си се представите да разтягате крайници пред монитора или пред хора, излезте навън на разходка или лек крос. И ако винаги отлагате, припомнете си, че здравето трябва да е приоритет и не трябва да чувствате никаква вина, че отделете време и за това.

me time dessert

Поглезете се с нещо вкусно

Макар и да звучи като чревоугодничество, отделете си време, за да се насладите на нещо вкусно за обяд, вечеря или просто качествено кафе. В повечето случаи толкова бързаме, че дори не усещаме вкуса на храната. Затова следващият път ви предизвикваме да дъвчете бавно всяка хапка и да се наслаждавате на експлозията от усещания. И поръчайте си онзи огромен десерт след края на натоварен работен ден или тежка седмица, все пак личното време не е момент за угризения!

Правила на промоциятаНамери в мола