Как да изглеждаме стилно през зимата?

Как да изглеждаме стилно през зимата?

22.10.2020

С настъпването на по-хладното и дори направо студено време в края на октомври доста от дамите споделят, че вече не се чувстват вдъхновени от гардероба си и нямат голямо желание да експериментират с тоалетите си. Е, ние от екипа на Mall Plovdiv твърдо заставаме зад мнението, че есента и зимата не трябва да означават компромис със стила и затова подготвихме за вас няколко съвета за ефектни визии, без да изглеждате неподходящо облечени или да се чувствате некомфортно от ниските температури.

Обърнете внимание на прогнозата

Това е най-очевидният съвет, но и най-важният. Носенето на шапки, шалове, ръкавици и чадъри е много важно, за да ни е топло, но не е нужно да слагаме всичко през целия студен сезон. Ако знаете, че температурата ще бъде малко по-висока или не се очаква дъжд, спокойно може да облечете нещо по-леко и да не пълните чантата си с излишни аксесоари. От друга страна, когато се очакват ниски температури, подберете тоалет, който е подходящ – дали поло блуза с голям процент вълна, или дълго палто, за да ви пази от вятъра – всичко зависи от разликата в градусите всяка сутрин. А и по този начин ще разнообразявате и няма да ви се струва, че постоянно сте еднотипно облечени.

Винаги подгъвайте панталоните, които са прекалено дълги

Това важи особено през зимата и мокрите дни, когато влажните крачоли, влачещи се по земята, никак не са приятна гледка. Те буквално развалят цялата визия и я правят да изглежда евтина и мърлява. При пазаруване на дънки съобразявайте освен размера, и различната дължина, указана на етикета, и винаги имайте подръка шивач за корекции.

Инвестирайте в няколко различни палта

Те определено се числят към по-големите инвестиции в облеклото, но качествените покупки се използват доста дълго време. Освен това, колкото и да не ни се иска, носим палта и връхни дрехи в поне половината част от годината, така че си струва да имаме в гардероба повече от едно-две, за да не изглежда, че сме с един и същи тоалет до април. Съветът ни е да се спрете на няколко различни стила и да имате нещо за всеки повод  – парка, класическо право палто, пелерина и др.

Не се отказвайте да носите шапка

Най-голямото притеснение на дамите през зимата е да не развалят прическата си с постоянната нужда от шапка или качулка. Но ако искате да се чувствате комфортно навън, добре е да имате винаги подръка. Научно доказан факт е, че се губи между 40 и 50 процента от телесната топлина през главата, така че наистина има смисъл да я поддържате възможно най-топла. Просто подберете любим модел и го направете част от визията си.

Използвайте шалове като наметка

Шалът е един от любимите ни аксесоари и с помощта му може да постигнем наистина интересни съчетания. Използвайте го за създаване на драматични форми и като жилетка, наметка и каквото още успеете да направите чрез многобройните начини за завързване.  Допълнителният материал е чудесен вариант, за да ви стопли и да ви позволи да се чувствате като увити в пухкаво и меко одеяло. За да го държите плътно по тялото, подберете подходящ колан и ще имате още един слой.

При визии, в които участва шал, съветваме да заложите на по-прилепнали панталони в долната част, за да компенсирате обема горе.

През зимата винаги залагайте на наслояването

Целенасоченото наслояване е идеалният начин да постигнете топлина, като същевременно привличате погледите с шикозен външен вид. От миналата година в блога имаме подробен пост по темата как да се обличаме на слоеве и ако сте го забравили, припомнете си основните принципи. Този тип изграждане на визията ви позволява да играете със смесица от шарки или текстури, като същевременно сте достатъчно защитени от ниските температури и не се влияете от неблагоприятните атмосферни условия.

Ключът тук е да започнете с по-тънки артикули, които предлагат максимална топлина (като кашмир), да надградите с шалове, да играете с дължините и да завършите с красива връхна дреха за цвят.

Който и подход да изберете, първо преровете гардероба, а след това се впуснете в пазаруване на нови артикули в крак с последните тенденции. Създайте приятен микс между актуално и класическо и създаването на визиите всеки ден ще е като детска игра!

 

Правила на промоциятаНамери в мола