7 съвета за дамите в плюс размер

7 съвета за дамите в плюс размер

18.09.2020

В случай че тялото ви е с повече извивки и 36-и размер по европейската номерация е далеч от номера, към който посягате, то вече знаете какво предизвикателство е да попаднете на дрехи, в които изглеждате перфектно. Модата за дами plus size е едно сравнително относително понятие и при него има много повече значение вие как процедирате с избора си на облекло,  отколкото някакви си числа на етикета и актуални тенденции. Точната стратегия е да приемете фигурата си каквато е, и да подчертаете правилните места. Никога не пазарувайте на сляпо, а облечете артикула и не се съобразявайте с указанията по размер. И тъй като вече в блога имаме статия, посветена на миньончетата, която предизвика голям интерес, днес посвещаваме текста си на всички, които не се вписват в стандарти, но изглеждат също толкова зашеметяващо!

Намерете правилния баланс между добре пасващи и прекалено прилепнали дрехи

Има разлика между това да облечете рокля, която красиво подчертава извивките на правилните места и да изберете такава, която ви стяга дотолкова, че е трудно да си поемете и глътка въздух. Правилото тук е, че не бива да виждате очертаващо се бельо под дрехите. Това ви показва, че е твърде стегнато и е добре да пробвате следващия размер или пък друг вид модел.

Не носете клинове като панталон

Клиновете не са панталони и в никакъв случай не правят добра услуга на по-пищните дами. Тяхната функция е да подчертават всяка извивка, но и в същото време несъвършенствата изпъкват безмилостно. Затова препоръчваме да ги замените с тъмен прав панталон или дънки и да избягвате прекалено торбестите дрехи отгоре.

Носете подходяща по големина чанта

Трябва да имате чанта, която е пропорционална на тялото ви. За през деня „най-безопасен“ е средният размер, а за вечер отново не залагайте на твърде малки клъчове, които ще се загубят на фона на визията ви.

Когато се съмнявате, посегнете към пола-молив

Дължината до коленете обикновено подхожда на всеки. А този тип кройка удължава фигурата визуално и създава добър баланс във външния вид. Препоръчваме да съчетавате с по-високи обувки, защото ако се спрете на модния вариант с dad sneakers, те допълнително ще направят визията груба и тромава.

Никой тоалет не е достатъчно завършен без подходящите обувки

И тъй като в по-горната точка започнахме темата, напомняме колко е важно да обръщате внимание на линията на обувките си. Избягвайте каишки около глезените – те могат да направят краката да изглеждат по-къси. За официален вариант се спрете на класически ток в бежов цвят най-близък до този на кожата ви. Препоръчваме да не залагате на твърде много детайли, защото добавят допълнителен обем.

Пазарувайте при всяка промяна в теглото си

Пазарувайте и инвестирайте в базови артикули, дори и често да имате различия в теглото. Най-важното е винаги да притежавате удобни и подходящи дрехи, защото това ще ви накара да се чувствате и да  изглеждате добре във всеки размер.

Не се страхувайте да преправяте дрехите си

Добрият шивач е тайното оръжие на всяка жена. Една част от по-скъпите магазини и бутици могат и да ви предложат такава услуга, но никога не е излишно да си намерите такъв човек, който да познава добре мерките и фигурата ви. Носенето на дрехи, които прилягат  правилно на тялото ви, буквално за секунди ще ви накара да направите разликата между страхотно и приемливо!

Правила на промоциятаНамери в мола