Как да се гримираме, когато носим предпазна маска?

Как да се гримираме, когато носим предпазна маска?

10.09.2020

Кожа, докосната от слънцето, подчертани скули и ярки устни – това е обикновено гримът ни след летния сезон и придобития бронзов загар. Тази година обаче всичко е различно, още повече когато ще се наложи да прекарваме повече време на закрито със застудяването навън и предпазната маска ще се превърне в наш неотменен аксесоар. Заради задължителната ѝ употреба в закрити пространства и всички обществени сгради, грим ентусиастите постепенно се научиха да адаптират разкрасителните си процедури към новото нормално.

Тъй като маските за лице покриват значителна част от чертите, някои хора изобщо се отказват от грима, поне докато носят маска на обществени места. Други насочват фокуса си далеч от смелите цветове на устните, контурите на скулите и зачервените бузи и го пренасят върху очите и веждите. За всички, които не са се отказали от четките и боичките, екипът на Mall Plovdiv подготви някои полезни насоки как да се гримираме в условията на пандемия и задължително носене на маска на определени места.

В последните месеци доста от дамите се завърнаха към по-естествения си вид, но все още гримът си остава най-силното оръжие за подчертаване на красивите черти и за повдигане на самочувствието. Първата стъпка винаги започва с ежедневната рутина за грижа на кожата. Нито и за момент не трябва да пропускате почистването на лицето, което отмива натрупалите се по кожата нечистотии; тонизирането, за да постигнете баланс в производството на себум; и овлажняването, за да възстанови хидратацията,. Всичко това ще осигури една отлична основа, върху която да положите цветове и багри. В тази част имайте предвид, че носенето на маска за лице за продължителни периоди от време може да предизвика дразнене на кожата, особено в местата, на които тя постоянно се намира в контакт с кожата. За да противодействате на това, използвайте по-богат овлажнител, създавайки бариера между повърхността и плата.

При нанасяне на основата трябва да приемем, че трансферирането ѝ върху вътрешността на маската е сравнително неизбежно. Тайната тук е да подберете фон дьо тен с дълготрайна формула. Обикновено това са продукти с малко по-силно покритие, които прилепват плътно и издържат през целия ден на всякакви условия. Алтернативата е, ако не желаете да слагате нещо тежко върху кожата си, е само да прикриете несъвършенствата с коректор. Той ще ви помогне да озарите зоната под очите и да прикриете малки петънца и пъпчици. Това е вариант, тъй като маската прикрива по-голямата част от лицето ви и така ще имате нужда от много по-минимална поддръжка на макиажа си. Препоръчително е да фиксирате с пудра. Тя ще подпомогне дълготрайността, а прахообразните частици оптически ще запълнят порите и фините линии. За дамите с мазна кожа, не забравяйте да поставите и на Т-зоната, защото поради маската е съвсем нормално да наблюдавате засилена секреция на себум през целия ден.

След като сме подготвили добре кожата си е време да отделим и внимание на очите, които това лято като че ли заеха централното място в грима. Според професионалистите за през деня е добре да заложите на мек и естествен вид като подчертаете добре веждите. Те привличат най-голяма част от погледите, когато половината ви лице е покрито, затова не забравяйте да ги оформите, да подрежете непокорните косъмчета и да запълните нужните места с молив или друг предпочитан продукт.

Вечерта е времето, в което наистина може да се развихрите с четките. Използвайте смело блестящ нюанс в центъра на клепача и очертайте линията под окото по-ниско, като целта е да отворите още повече погледа.  Не забравяйте и хайлайтъра във вътрешния ъгъл, който винаги придава акцент и привлича неустоимо светлината.

Миглите също заемат главна роля в грима при носенето на маска, тъй като  красиво подчертават умело нанесения макиаж. Използвайте инструмент за извиване и след това два пласта спирала, плъзгайки четката от основата до върха, за да получите видима дължина и обем.

При устните по възможност винаги предпочитайте балсам пред червило при постоянно носене на маска. Триенето на плата по устните изключително много ги изсушава, а това води до постоянно неволно облизване и съответно увреждане на кожната бариера. За да ги хидратирате допълнително, търсете съставки като масло от шеа, витамин Е и др, които съдържат естествени овлажнители и могат да предотвратят болезненото нацепване.

В случай че държите на червилата, избирайте дълготрайна матова формула, тъй като тя в най-малка степен се трансферира. Очертавайте прецизно контура, за да не се размазва допълнително от маската. И задължително след премахване на грима, нанасяйте обилно количество балсам.

След като положите грима и маската, трябва да избягвате да докосвате лицето, за да предотвратите добавянето на допълнително омазняване върху кожата си. Винаги, когато е възможно, сваляйте предпазното средство и отделяйте повече внимание на грижата за лицето. Поставяйте често почистващи и овлажняващи маски  и при нужда посещавайте професионалист за допълнителни козметични процедури.

Правила на промоциятаНамери в мола