5 съвета за тийнейджърския грим

5 съвета за тийнейджърския грим

27.08.2020

Достъпността и многобразието в козметичната индустрия неминуемо я прави все по-примамлива и за момичетата в крехка възраст. Ако преди 40-50 години е било абсолютно немислимо и дори забранено тийнейджърите да носят грим, то днес е съвсем нормално именно след навлизането в пубертета някои малки дами да проявяват интерес към макиажа. Това е доста специфичен момент, който изисква и голяма доза внимание от някой малко по-опитен, който да разясни тънкостите и да даде насоки, с помощта на които гримирането да е забавление, а не да се превърне в нескопосан опит с четките.

Грижа за кожата преди грим:

Макар и за младите момичета редовната грижа за кожата и грима да не изглеждат свързани, важно е да се разбере още в началото, че двете вървят ръка за ръка. Подготвеното  лице винаги е по-доброто „платно“, върху което с лекота може само да прибавите малко цвят и да се получи чудесен резултат. При тийнейджърите често се срещат и хормонални несъвършенства, за които от по-голямо значение е да се прилага редовна терапия, понякога дори съгласувана с дерматолог, отколкото просто да се опитват да се замаскират и да се получи нежелания ефект на маска.

Винаги насърчавайте да се започва с добре почистено лице с нежен и неизсушаващ продукт, а последващото премахване на грима трябва да се превърне в абсолютен закон. Следващата стъпка е тонерът, който да помогне за регулиране на излишния себум и за оптическото смаляване на порите. Последната част в тази почистваща, тонизираща и овлажняваща рутина е да хидратацията на лицето, като за целта се използва лек овлажняващ гел или крем, подходящ за възрастта.

По-малкото винаги е повече:

Когато става въпрос за грим за тийнейджъри, „по-малкото винаги е повече“  е един от основните съвети, който с ръка на сърце може да дадем. Младата кожа е достатъчно свежа и няма нужда от тежка основа, особено, ако не са налице участъци, които желаете да се прикрият. В такъв случай много по-полезен е коректорът, прелят в определени зони.

Използването на фон дьо тен ще направи цялостния грим да изглежда твърде тежък. Освен това придава неестествен вид на кожата и е добре внимателно да се подбира формулата и текстурата. Винаги се спирайте на по-леки продукти, които да изравнят тена и да подчертаят естествения младежки блясък на лицето. Много подходящи са  тонираните овлажняващи кремове. Тук е и мястото да припомним важността на слънцезащитния фактор и да насърчим редовната му употреба от най-ранна възраст

Избор на правилните нюанси:

Прекалено тъмна или светла основа е една от най-често допусканите грешки при първите ни опити за грим. За съжаление това е нещо, което тотално може да разруши визията. Важно е да се разбере, че не трябва да се използва същият продукт като приятелка, а с помощта на консултант да се напасне правилния нюанс за съответната кожа. В по-големите магазини дори могат да ви дадат тестери, с които да определите подходящия цвят сами у дома. При посещение на място винаги пробвайте на линията на челюстта, а не на ръката, тъй като там обикновено кожата е по-тъмна. Задължителна е проверката и на дневна светлина, защото изкуствената приглушава цветовете, а целта е фон дьо тенът или коректорът да изглежда максимално естествено в ежедневието.

Червило или гланц за устни:

Това са продукти, които сме убедени, че малките ви момиченца изпробват пред огледалото още от най-ранна възраст. Няма еднозначен отговор кое е по-подходящо за тийнейджъра.

Блясъкът за устни в повечето случаи придава по-младежки и свеж вид на грима като създава усещането за лекота и ефирност. От друга страна, червилото и особено матовите формули могат да изглеждат твърде тежко на устните, а и допълнително ги изсушават.

В крайна сметка в макиажа няма твърди правила и всичко зависи от ефекта, който целите да постигнете. При по-силен грим на очите, заложете на нещо леко и ненатрапчиво като цвят и обратно – при поглед, подчертан само със спирала, може да си позволите малко по-ярко червило. За тийнейджърски грим оцветените балсами също са много подходящи, тъй като едновременно се грижат за устните и придават съвсем лек цвят.

Очите и миглите

Това отново е област в грима, която позволява много експерименти и специално за поставянето на сенки има хиляди клипове в социалните мрежи с креативни идеи и демонстриране на техники. Тийн възрастта си е поле за изявяване на собствения вкус, така че недейте да спирате опитите за по-цветен грим. Единствено добре е да координирате къде е подходящо да се носи. Със сигурност за училище най-добрият избор е само спирала, а за повече оригиналност се спрете на цветна такава.

Основното е да научите тийнейджърите, че целта на грима е да подчертае предимствата на лицето и да накара кожата да изглежда свежа и сияйна. Няма нужда от тежки продукти и винаги съобразявайте с повода и възрастта си избраната визия.

 

 

Правила на промоциятаНамери в мола