Какво да приготвим в кошницата за пикник сред природата?

Какво да приготвим в кошницата за пикник сред природата?

06.08.2020

Пикниците са един от любимите ни начини за прекарване на време заедно. На чист въздух, сред природата, е перфектното място за почивка. А когато сме се събрали голяма тайфа приятели, всичко е още по-весело. Миналата година подготвихме за вас една статия с някои основни неща, които не бива да пропускате при опаковането за пикник на открито. Днес ще ви дадем още малко идеи, за да сте сигурни, че нищо няма да липсва на неделното ви забавление.

Бутилирани напитки

Малките бутилирани напитки елиминират нуждата от индивидуални чаши – едно нещо по-малко за опаковане и измиване след веселбата. Ако са охладени, те действат и като допълнителни ледени опаковки, за да поддържат чувствителните към топлината храни в препоръчителната за тях температура на съхранение. Освен това този тип напитки има много по-малка вероятност да се разлеят и протекат и по този начин да съсипят всичко приготвено.  

Малки разфасовки подправки

Често ги забравяме, нали!? Вместо да пъхнете цялата бутилка с кетчуп, може да си закупите малки пакетчета и направо да ги опаковате в кошницата. Те ще ви спестят място, а и ще си гарантирате, че няма да похапвате безвкусна храна.

Пакетчета лед

Храни на основата на майонеза могат за часове да се развалят, а деликатните зеленчуци изключително бързо изсъхват в летните горещини. Затова, ако горният трик със студените напитки не е достатъчен, вземете допълнителни пакетчета с лед и поставете по стените на кошницата, за да запазите температурата.

Мокри кърпички:

Факт е, че дезинфектантът за ръце  убива бактериите и особено в днешно време е абсолютно задължителен спътник, когато сме навън. Но мокрите кърпички могат да премахнат мръсотията и  различни видове петна, така че не забравяйте да пъхнете по един малък пакет.

Торби за боклук

Задължително е, когато сте в планината да оставяте мястото, което сте използвали дори по-чисто от преди. Осигурете си няколко чувала за боклук и внимателно приберете всичко около вас. Освен това те могат да бъдат използвани като дъждобран при внезапните летни дъждове или да поставите една част от тях под одеялото за пикник, ако попаднете на влажна повърхност.

Храна:

И закъде без най-важното: хапването. В случай че сте подбрали местност, в която може да направите скара, това би бил добър вариант, но за всички останали моменти, предлагаме някои лесни рецепти:

  • Салата с паста, моцарела и зеленчуци: в нея може да сложите буквално всичко, което имате в хладилника и гарантираме, че ще се получи вкусно и засищащо.
  • Картофена салата с майонезено-млечен сос: отново лесно за приготвяне ястие, което обаче е доста засищащо
  • Чийзкейк в бурканче: отличен избор е за десерт, защото може да го направите на индивидуални порции. Този вариант не изисква печене и просто може да натрошите блат бисквити, след това крем от сметана и маскарпоне и за топинг сладко от боровинки например.
  • Различни видове дипове, хумус: към тях нарежете на тънки резенчета моркови, краставички, соленки и гризини.
  • Плодови миксове: няма как в сезона на пресните плодове да не ви предложим и различни вариант на салатки. Сочни праскови, сладки дини и топящи се в устата пъпеши – те са едновременно леки, но и в същото време добре задоволяват желанието за нещо сладко и освежаващо.

За вас оставяме само да подберете подходящо място около града, в който живеете, и да разнообразите още тази седмица уикенда си!

Правила на промоциятаНамери в мола