Как да изберем играчки за външното пространство?

Как да изберем играчки за външното пространство?

06.08.2020

Играчките за външните пространства са много важна част от детското развитие. Те, от една страна са забавни, а от друга – подпомагат изключително много физическата активност на малчуганите, както и увеличават времето, прекарано на чист въздух. Макар и под формата на игра, този тип съоръжения допринасят за по-доброто ментално, физическо и координационно развитие, а паралелно с това насърчават детската увереност, че са способни да се справят с предизвикателствата на различните предизвикателства.

Особено във време, когато постоянно увеличаваме часовете, прекарани пред екраните, ако имате пространство и може да си позволите, препоръчваме да се замислите върху закупуването на някои основни играчки за външното пространство. Знаем, че изборът е огромен, но с този текст ще откроим основните точки, на чиято база да направите своя информиран избор в зависимост и от личните ви предпочитания.

Безопасност

Това трябва да бъде основният ви приоритет, когато избирате съоръжения за детската площадка. Убедете се, че играчката, която сте избрали няма остри ръбове, на които детето може да се нарани, или малки парченца, които могат да бъдат погълнати. Материалите също са от значение, както и стабилността на избраната пързалка, игрален център или люлка.

Възраст

Наред с безопасността, винаги подбирайте и с оглед годините на детето. Това ще подсигури и дали играчката е безопасна, тъй като височината и трудността на експлоатация ще бъдат съобразени със съответната възрастова група. Например, доста голяма част от трамплините са забранени за използване от деца до 3 годишна възраст. Велосипедите също са различни големини и не препоръчваме да купувате по-голямо с идеята за ползване за по-дълго време. Повечето съоръжения за навън имат стикери, така че се съобразявайте с тях.

Интересите на детето

Купуването на грешната играчка може да се превърне в голямо разочарование за детето ви. Винаги е добра идея да разберете какъв тип занимания харесва и дали предпочита да е активно и да се катери по пързалки и катерушки, или по-скоро желае да се плацика в басейн и да рови спокойно в пясъчник. Обърнете внимание на детските филмчета, които гледа; игрите, на които се радва в парка;  или спортовете, от които се интересува.

Предпочетете модулите

Модулите са отлична идея, защото този тип играчки са и по-добра инвестиция в дългосрочен план. Обикновено те се надграждат с възрастта и могат да бъдат комплектовани според предпочитанията. Започнете с обикновена люлка и мини пързалка за току-що проходилия мъник и впоследствие добавете стени за катерене или крепости, отговарящи на все по-нарастващата нужда от движение на активните малчугани.

Обърнете внимание на качеството

Това също е важна част, която не бива да пропускате, тъй като целта е играчката е да бъде използваема и безопасна колкото се може повече време. В случай че купувате такива, изработени от дървен материал, уверете се, че той е обработен добре, за да издържи на всякакви атмосферни условия.

Не забравяйте добре да съобразите мястото, с което разполагате

Преди да пристъпите към покупка, направете измервания и добре съобразете как ще разположите сетовете, трамплините или басейна, на които се спрете. Оставете достатъчно място, за да може детето безопасно да тича наоколо. Ако нямате прекалено много, съветваме да предпочетете по-малки конфигурации, за да има пространство и за други дейности.

Правила на промоциятаНамери в мола