5 масажни техники, които да приложите у дома

5 масажни техники, които да приложите у дома

30.07.2020

Борбата на дамите с времето често е безмилостна и определено използваме всички възможни начини, за да си осигурим няколко години преднина. Скъпите продукти  и посещението в студия за красота помагат, но не може да минем и без няколко процедури, които лесно може да направим сами у дома.

Днес екипът на Mall Plovdiv разкрива за вас 5 масажни техники за лицето ви, които може да прилагате без допълнителна помощ и да подпомогнете себе си в битката за свежа и стегната кожа.

Оказва се, че за много от хората е новина, че лицето ни е съставено от повече от 40 мускула.  Точно като мускулите в тялото, колкото повече ги движите, толкова по-повдигнати, стегнати и тонизирани стават те. Стимулирането им освен това подпомага и образуването на колаген, който също е важен за младежкия вид. Колкото по-често прилагате масажа върху определените зони, толкова по-впечатляващи ще бъдат резултатите.

За врата:

С остаряването шията ни драстично се променя. Кожата там е много тънка и деликатна, а с напредване на възрастта става все по-фина, наблюдава се огромна загуба на калций в организма, а оттам и забележима липса на мускулен тонус.

Поради деликатния характер на тази част от нашето тяло и факта, че тя е по-предразположена към преждевременно стареене, важно е винаги да прилагате грижата за кожата на лицето до областта на шията, като използвате и масажна техника. Най-лесният вариант е да вземете любимото си масло/олио и да плъзгате ръцете си в посока отдолу-нагоре, оказвайки лек натиск от основата на шията към върха на брадичката и челюстната линия. Така от една страна ще подпомогнете по-бързото попиване на продукта, а от друга – ще подобрите тонуса и ще работите в посока укрепване на мускула.

За челюстта:

Тази област често е склонна към увисване и деформиране, особено когато остаряваме. За да се създаде илюзията за повдигната и изваяна челюст, специалистите предлагат да се използват техники за контуриращо масажиране. За целта направете малка „V – образна“ форма, като използвате показалеца и палеца си. След това, използвайки среден до твърд натиск,  бавно масажирайте в посока от брадичката към ухото  по протежение на челюстта. По този начин подпомагате контурирането и извайването ѝ.

За зоната около очите:

За разлика от други области на лицето, когато става въпрос за използване на масаж около зоната на очите, всичко трябва да бъде съвсем нежно и премерено. Имайки предвид това, обикновено тя е най-нуждаещата се помощ зона, тъй като там се появяват първите признаци на състаряване. Кожата в областта на очите е изключително крехка и много чувствителна. Ако не полагаме правилни и навременни грижи, тя често става суха, подпухнала и с неравен и блед тен.  Постоянното дърпане и опъване на тази част само ще влоши нещата, така че е важно да се третира по различен начин.

Професионалистите препоръчват да не се работи пряко около очите, а да се съсредоточим върху челото и костите по челото. Използвайки първите стави на пръстите си, леко оказвайте натиск върху костта на веждите. Повторете три пъти: първо в средата на челото, след това от началото на арката на и накрая от края на челото.

За повдигане контура на бузите:

Въпреки че е възможно използването на по-твърди техники за масаж в зоната на бузите, ежедневно е добре да пробвате с  по-лек натиск, който да стимулира лимфния дренаж. Колкото до най-реалните резултати за повдигнати и дефинирани бузи, те се дължат основно на една съвсем простичка интензивна тренировка на лицето. За целта поставете дясната си ръка от дясната страна на лицето си. И след това с дланта се опитайте да  изтеглите кожата на бузата назад. Поставете същото с лявата страна и повтаряйте по десет пъти. Засилвайте все повече натиска, създаден от притискането на ръката и изпълнявайте ежедневно.

За цялостно подмладяване:

Последната ни техника е насочена по-скоро към релаксация, но ако се прилага редовно, също ще има резултати. Експертите гарантират, че всички видове масаж най-малкото ще придадат на лицето равномерен тен и видимо по-младежко излъчване. Затова препоръчваме всяка вечер след нанасянето на масло или крем за лице върху върховете на пръстите да минавате с леки потупващи движения по всички точки, като държите очите си затворени. Съвсем нежното и бързо движение подпомага микроциркулацията в горните слоеве на кожата, което пък от своя страна я затопля, омекотява и подготвя за процеса на възстановяване от вредните външни влияния.

Правила на промоциятаНамери в мола