Какво да вземем в багажа си за дълъг уикенд?

Какво да вземем в багажа си за дълъг уикенд?

16.07.2020

Няма нищо по-мотивиращо за бързо свършване на работните задачи от обещанието за приключение през уикенда. А лятото е и най-подходящият сезон, в който този тип пътувания са лесни за организиране и съвсем спонтанни. Не е нужно фанатично да следите прогнозата – времето все е хубаво, а бурите – обикновено краткотрайни; денят е дълъг, което автоматично означава повече часове за разходки и занимания навън, а за багажа – най-често не ни е нужна повече от една раница.

Все пак, ако сте от хората, които смятат, че не могат да се поберат в ограничени размери, тази статия е точно за вас. Вече имаме текст, с който ви убеждаваме, че е възможно да пътувате с малък куфар, но днес ще ви подскажем още малко как да организирате багажа си и какво е нужно за дълъг уикенд извън града.

Неутрални цветове в облеклото

Това е един от най-полезните съвети за опаковане, който може някой да ви даде. За моменти, когато искате с минимално количество дрехи да създадете максимално много тоалети, неутралните цветове са истински game changer! Те изключително лесно се трансформират от дневни лежерни визии в такива, подходящи за вечерни излизания, само с помощта на аксесоари.

При събирането на малко багаж добра отправна точка е правилото, че за всяка долна част от облеклото, трябва да вземете две горни. Така едни къси дънкови панталони може да са перфектен избор за плажа, съчетани с овърсайз тениска и бански, а в същото време за след това – просто сложете ефирна копринена риза, навийте небрежно ръкавите и комбинирайте със сандали с каишки.

Бяло, черно, бежово и деним и нещо съвсем малко за акцент – това е единственото, което ви е нужно!

Ограничен брой обувки

Обувките заемат твърде много място и … са тежки! При опаковане за уикенд съветваме да се ограничите до два броя обувки. Обикновено единият са кецове, които може да носите на себе си, за да не заема място, а другият – еспадрили, чехли или ефектни обувки с токчета, в зависимост от очакваните активности. Е, за лятото джапанките в сака също са абсолютно задължителни, но тях лесно може да съберете и в най-малкото пространство.

Електроника

Пътуването с правилната електроника може да ви спести както тегло, така и място. Типичният електронен четец или таблет тежи малко повече от стотина грама, а в тях може да съберете огромен брой книги или пък да свалите филми за свободното време. За щастие, в днешни дни смартфоните предлагат множество функции и характеристики за отлично качество снимки и дори кратки видеа, така че ако не сте запален фотограф, няма нужда да вземате тежки камери, за да запечатете прекрасните ваканционни моменти.

Козметика/тоалетни принадлежности

Пригответе си несесер, който винаги да е един и същ и в него събирайте козметика или тоалетни принадлежности само в мини опаковки. Така, когато изникне кратко пътуване, грабвате го, слагате го в багажа и не мислите за тази част. Не рискувайте със съвсем нови продукти, за да не получите нежелани реакции от някои съставки и да не си съсипете уикенда. По-скоро залагайте на изпитани формули.

Лекарства

Също както и за козметиката, съветваме да имате предварително подготвена малка чантичка с най-нужните лекарства. За да не използвате цели опаковки, може да си съберете точния брой в малки кутийки за по-лесно съхранение и разпределение.

Стратегия при опаковане:

На първо място най-важен е списъкът. След това поставете всичко необходимо пред вас и започнете с подреждането. Поставете най-обемните предмети в долната част на куфара (към колелата) и напъхайте по-малките, леки предмети като чорапи, бельо и аксесоари във всякакви пролуки между тях. Ако носите шапка, напълнете частта за главата с подобен тип артикули и я сложете на дъното на куфара с разпъната настрани периферия. Така ще запазите формата ѝ. Задължително изпробвайте и навиването на руло, за което сме писали в предишната си статия по темата.

Изборът на чанта:

Estil

Оставяме тази точка за накрая, но бъдете сигурни, че никак не е маловажна. Разпределението на куфара/пътната чанта/раницата имат доста голямо значение за събирането на багажа. По принцип за този тип уикенд пътувания няма нужда да се товарите с огромни размери, особено ако не сте с личен автомобил. А ако тръгвате директно от офиса, изключително удобни са саковете, тъй като самите те са леки и поради меката си форма позволяват да сложите доста голям обем неща при правилно опаковане. Препоръчваме да се спрете на по-тъмен цвят, за да не се притеснявате да го слагате в багажник и нека да е с колкото се може повече разпределения. Отделен джоб поне за обувките е задължителен, за да не ги смесвате с бельо, чисти дрехи и изгладени артикули.

Е, ние сме готови за морски приключение, а вие?

Правила на промоциятаНамери в мола