8 начина да се погрижим за кожата и косата си на плажа

8 начина да се погрижим за кожата и косата си на плажа

16.07.2020

Времето на плажа е един от най-добрите начини да си прекараш лятната отпуска, но дългият престой  на открито може да  се превърне в проблем, свързан със сериозно изсушаване на кожата и косата.

Въпреки че чрез постоянно хидратиране и използване на слънцезащитни продукти може да се уверите, че солта и ултравиолетовите лъчи нямат да имат трайни последици върху кожата и косата ви, сме подготвили за вас и няколко полезни и превантивни мерки, които можете да предприемете още сега. Особено ако изпитвате проблем със сухотата, вероятно ще искате да изпробвате поне няколко от тези осем начина, за да се защитите от изсушаващите ефекти на плажа. Те ще ви гарантират, че почивката ви ще завърши с мека и здрава кожа и коса, без да се ограничавате във времето, прекарано на брега и пясъка.

Използвайте защитен спрей за коса

В статията си за слънцезащитата на плажа напомняме, че не трябва да ограничаваме използването ѝ само до тялото. UV лъчите наистина могат да увредят сериозно и косата. В случай че планирате да прекарате значително време на слънце, напръскайте я със спрей със защитна функция. Употребата му ще ви  помогне да предотвратите и преждевременното избледняване на цвета при дамите, които се боядисват.

Използвайте SPF под формата на олио

Прилагането на продукт със SPF е задължително за всеки един ден на плажа, а и силно препоръчително дори в градски условия. Но обикновеният слънцезащитен крем не винаги съдържа допълнителни съставки, които да ви помогнат да предотвратите изсушаването и изгарянето на кожата.  Затова предлагаме да се спрете на такъв под формата на олио, който ще придаде допълнителна хидратация за борба с вредните ефекти на слънцето и солта.

Намокрете косата си първо

Въпреки че може да ви се стори малко странно, намокрянето на косата с прясна вода, преди да се потопите в морето, всъщност ще ви помогне да предотвратите тоталното изсушаване от солта. Чистата вода ще действа като защитен слой, за да не се абсорбира 100 процента от солената вода през косъма.

Хидратирайте и преди излагане на слънце

Въпреки че е важно да нанасяте лосион след всяко излагане на слънце, не забравяйте да хидратирате и преди това. Важното при избора на продукт тук е, че е препоръчително да е хипоалергенен, тъй като продължителното стоене навън може да предизвика  свръхчувствителност на кожата. Нанесете първо овлажняващ лосион и след като попие и 20-30 минути преди плаж поставете отгоре слънцезащитата си.

Подберете си прическа за ваканцията, която не изисква топлинна обработка

Ако рутинно стилизирате косата си с преса и сешоари, специалистите препоръчват да си дадете почивка поне ден преди плажа. Оформянето, изправянето и изкуствените къдрици сами по себе си водят до изсушаване и повреда на косъма, така че вероятно няма да искате да изострите проблема, излагайки се на слънце през целия ден. Осигурете  ден или два почивка, преди да се отдадете на плажа, за  да не бъде косата толкова уязвима от въздействието на слънцето и солта, а след това редовно подхранвайте.

Използвайте балсам без отмиване

Поставянето на балсам без отмиване върху косата практически е еквивалент на хидратирането чрез лосион на кожата преди плаж. Увеличаването на влагата в косъма ще се бори с изсушаващите ефекти на слънцето и ще действа като бариера между вашите кичури и солената вода. Някои такива продукти дори помагат да защитите цвета си от избледняване.

Не забравяйте да се хидратирате и отвътре

Разбира се, едно от най-простите неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че косата и кожата ви са здрави и готови за ден на плажа, е да останете хидратирани. Приемането на достатъчно количество вода няма да ви предпази, но ще помогне на организма ви по-добре да се справи с ежедневния продължителен престой на вятър, слънце, сол.

Вземете си и любима шапка

В последно време те са толкова актуални и са такъв прекрасен аксесоар за всяка дама, която иска да е атрактивна на плажа, че няма нужда да ви убеждаваме прекалено дълго. Носенето ѝ е един от най-добрите начини да предотвратите увреждане от слънцето както върху косата, така и върху кожата. В последната си статия по темата за мода на плажа сме подбрали всичко най-актуално от ревютата, така че задължително си припомнете кои са последните трендове.

Правила на промоциятаНамери в мола