Beste lån uten Sikkerhet 2019 | Kotiteatteri | Billigste Kredittkort 2019 | Strømpris Kalkulator | Hjemmealarm | Forsikringsselskap | Beste Mobilabonnement | Best i Test Varmepumpe
Как да запазим грима си в жегите?

Как да запазим грима си в жегите?

13.07.2020

Независимо дали сте по цял ден на открито, или се показвате навън само за по час-два, с преполовяването на месец юли на всички ни е ясно, че сме достигнали горещата точка, в която всеки грим направо се топи върху лицето ни. „Просто не слагай нищо!“ е съвет, който често чуваме, но смело заявяваме, че не важи, когато имаме специално събитие за отбелязване или недостатък, който искаме да скрием.

Миналата година направихме за вас специална статия, посветена на грим съвети за топлите дни, а днес ще навлезем в темата още по-обстойно, за да препоръчаме как точно да предпазим вече нанесения си макиаж, за да не се разтече върху тоалета ни.

Cipria

Основата винаги помага

Има специални основи, които се полагат след грижата за кожата и съставките им са таргетирани да неутрализират влиянието на  влажното и горещо време. Те удължават живота на фон дьо тена като го поддържат в цялостното му покритие и свежест.  Дали ще ги полагате всеки ден или за специални случаи, това зависи от особеностите на кожата ви. Някои гримьори препоръчват да поставяме винаги по-скоро в Т-зоната, отстрани на носа и малко към бузите. В тези част гримът най-често се разваля. Прекомерното количество обаче, също не е за предпочитане, защото прави кожата да изглежда плоска  или пък може да дехидратира лицето.

DM Drogerie Markt Bulgaria

Течни пред кремообразни текстури

Течните продукти и геловете са текстурите, които се държат най-добре във влажно време. Ако искате пълно покритие, изпробвайте матираща основа. При нея тайната е в това да нанасяте фон дьо тена си постепенно. Първо започнете със съвсем тънък слой, а след това наслагвайте на местата, които се нуждаят от повече прикриване на несъвършенства като пъпчици и пигментни петънца.

Имайте предвид, че BB кремовете не работят толкова добре във високите температури. Те доста често буквално се топят върху лицето и на места губят покритието си, именно поради кремообразната си формула.

Текстурите са важни и при останалите грим продукти. Ружовете под формата на крем наистина стоят доста естествено, но в жегата те често мазнеят. За предпочитане е да заложите на сух завършек и без блещукащи частици.

Lilly Drogerie

По-твърд коректор

За прикриване на пъпки и петна най-добрият вариант през лятото е да положите коректор с лепкава, а не кремообразна консистенция. Така той ще застане точно върху участъка и няма да се разтече в зоната. Обикновено този вид е и по-пигментиран, така че спокойно може да го съчетаете с по-лек продукт в останалата част на лицето. За да подновите покритието през деня, добре е да си носите в несесера малка четка, с която само леко да допълвате с потупващи движения там, където се е изтрило.

Douglas Beauty Zone

Матиращи листчета вместо пудра

Повечето експерти в грима предлагат използването на матиращи листчета вместо постоянното подновяване на пудрата през деня. Наслагването на прахообразни продукти ще накара лицето ви да изглежда cakey. Затова винаги първо нежно попийте с матиращо листче излишния себум и едва след това, ако има нужда, нанесете допълнителен слой, за да туширате блясъка.

Douglas Beauty Zone

Матови и естествени червила върху устните

Може и да сме свикнали да залагаме на матовите формули по-скоро през зимата, но гланцовете допълнително ще накарат кожата ви да изглежда по-лъщяща. Затова, ако ще носите по-ярък цвят, заложете на матов или кремообразен завършек. А в случай че целите максимално естествена визия, просто използвайте балсам за устни. Глосовете са препоръчителни в случаите, когато ще можете да поправяте грима си и да го поддържате свеж.

Cipria

Освежаващи спрейове

Това не са задължителни продукти, но помагат много за хидратиране на кожата и освежаване на грима, запълвайки всички области, които изглеждат на петна или мазни. Използват се по всяко време на деня и в края на процеса по гримиране. Може да завършите и с фиксиращ спрей, който е особено препоръчителен, когато искате да задържите грима си за повече часове.

Това са нашите доказани 6 трика, които ще гарантират по-добър вид на всеки грим, дори и след часове престой навън. Напомняме, че никога не трябва да забравяте слънцезащитата си и нея също трябва да подновявате на всеки два часа.

Правила на промоциятаНамери в мола