5 артикула, които веднага да премахнете от гардероба си

5 артикула, които веднага да премахнете от гардероба си

25.06.2020

Разчистването на гардероба е един от онези процеси, които отлагаме с дни, понякога месеци, че дори и с моменти. Най-вероятно до момента, когато вече не може да затворим вратата и решаваме да запретнем ръкави и да отделим всичко ненужно. Всъщност, правилният подход за поддържането на актуален и лесен за боравене гардероб е да го преглеждате през определен период – със смяната на сезоните например. В тези моменти освен традиционното разчистване на палта, пуловери и купчината дрехи, които не сме слагали скоро, задължително преглеждайте и за 5 артикула, които често си оставяме уж с идеята, че може да им  намерим приложение. Всички ги имаме, но гарантираме, че редовното разделяне с тях ще ни направи по-организирани и ще ни достави изключително голямо удоволствие в разчистването. Допълнителен бонус е, че премахването им ще ни гарантира още по-прилежен вид и повече пространство.

Убедихме ви да продължите да четете, нали!?

Несъвместими чорапи

Всички сме чували приказката, че „пералнята е като чудовище, което яде чорапи“, а и всички ги имаме – самотните чорапчета. Събираме си ги на дъното на чекмеджето с надеждата, че отнякъде чудодейно ще се появи липсващата половинка или ще открием мистерията на това, къде отиват изчезналите. Предполагаме, че никога няма да разберем, но е време да отделите няколко минути и да почистите всичко ненужно. Обновете колекцията си и си изберете чифтове, които ви е кеф да носите.

Пожълтели бели тениски

Отново доста често срещан във всеки гардероб артикул. Намираме любим модел, той е удобен, прохладен, уникален и го носим при всеки удобен случай. За съжаление това води със себе си и неизбежното захабяване на материята и нелицеприятните жълти петна, основно в зоната подмишниците. При появяването им може и да пробвате някой от „бабешките“ методи за премахване като натриване със сода бикарбонат, но рядко има голям успех и по-скоро ви насърчаваме да си закупите нещо ново и в искрящо бяло.

Неудобни обувки с токове

Коя ли дама няма да се припознае в ситуацията, при която е безнадеждно привлечена от уникални на вид обувки, но те се оказват адски неудобни. Причините може да са много – мерили ли сте ги в момент, когато краката ви са в спокойно и ненатоварено състояние; купили сте ги онлайн и вкъщи и на равно всичко е по-лесно за ходене, или пък просто сте променили стила си и начина си на живот. Каквато и да е ситуацията при вас, разделете се с тях, за да освободите  място за нови придобивки. Разбира се, може да ги препродадете или да ги дарите.

Прекалено тесни или твърде широки дънки

Колкото и да се връщат стиловете на мода и да пазим вечния деним, има някои дънки, които изобщо не ви трябват. Това са или прекалено тесните, или твърде широките панталони. Нещо, което не ви стои добре и не подчертава предимствата на фигурата ви, няма място в гардероба. Дори и да се утешаваме с мисълта, че все някога ще ни стане, по-скоро го забравяме и само заема ценно пространство. Новият сезон е чудесен повод да освежите колекцията си и да оставите само деним, който ви харесва!

Дрехи с петна

Подобно на белите тениски, и този тип артикули ги събираме на топка в дъното понякога с идеята, че ще замаскираме петното с брошка, а друг път с увереността, че ще ги носим вкъщи. Е, това никога не се получава, а и ние твърдо вярваме, че у дома също трябва да изглеждаме чисто и стилно, макар и с по-лежерен стил дрехи.

 

Правила на промоциятаНамери в мола