Как да се гримираме, когато носим очила?

Как да се гримираме, когато носим очила?

18.06.2020

Казват, че очите са прозорците към душата и това е първото нещо, което повечето хора забелязват, когато се срещат с някого. Те могат да предадат хиляда емоции, дори когато не успеем да се изразим правилно вербално.

Очите са и перфектното платно, върху което почитателките на грима създават невероятни творения. Благодарение на сенките всяка жена може да се превърне в изкусна съблазнителка, нежна лолитка или изискана дама. За всички, които носят очила обаче, поставянето на макиаж е малко по-предизвикателно занимание. Има някои особености, с които е добре да се съобразявате, за да си гарантирате отлични резултати и красив завършек на визията:

Извивайте миглите си преди да поставите спирала

Това важи в най-голяма степен за дамите, които са надарени с дълги ресници. Те често се сблъскват с неудобството миглите им да опират в стъклата и дори да оставят неприятни петна по тях. Решението е да ги извиете нагоре, а и така очите ви ще изпъкнат още повече.

Използвайте цветна очна линия

Ако носите обемни рамки или очила с огромни стъкла, сигурно ви прави впечатление, че доста голяма част от грима ви остава незабелязан. В тези случаи препоръчваме да заложите на ярка и цветна очна линия или молив, с които да очертаете горния клепач. В случай че лицето ви позволява, дори направете по-дълга опашка, за да издължите линията на окото.

Заложете на цветни устни

Ако искате да си починете от целия грим, или просто не сте от хората, които се гримират ежедневно, просто оцветете устните си в рубинено червено! Това ще придаде на лицето ви много шик излъчване и ще придаде цялостен цвят на вида ви.

Избирайте рамките на очилата си според предпочитаната гама грим

Всички дами, които обожават да експериментират с грима и залагат на ярки очи и устни, е добре да го имат предвид, когато избират рамки за очилата си. Защото носенето на смели цветни рамки може да отвлече вниманието от това, което сте сътворили или да бъдат в тотален контраст, което ще развали цялостното впечатление.

Използвайте изсветляващ коректор за под очите

Големите рамки и почти всички видове очила засилват оптичната илюзия за сенки под очи, които в комбинация с тъмни кръгове могат буквално да ви придадат блед и недоспал вид. За да избегнете това да се случи, трябва да използвате изсветляващ коректор в зоната, който да ви придаде по-събудено излъчване.

Заложете на неутрален цвят устни, ако имате ярки рамки

Спомняте ли си какво казахме за координирането на цвета на очилата с вашия грим? Е, този съвет е за всички, които не се страхуват да носят големи и цветни рамки и очила. Ако искате по-лъскав или шик външен вид, трябва да изберете неутрален нюанс за устни. По този начин ще балансирате визията си.

Най-готиното е, че може да си позволите да бъдете смели

За разлика от тези, които не носят очила, при грима зад стъклата може наистина да си позволите доста волности. Той изглежда по-приглушен и не толкова драматичен.

Не забравяйте да поддържате веждите си

Макар да си мислите, че веждите ви са покрити с рамките на очилата и може да не ги оформяте стриктно, това изобщо не е така. Те оформят лицето ви, като подчертават вашите черти и ги отличават. Затова не пропускайте да ги поддържате редовно, за да създадете красива рамка на лицето си.

Използвайте руж, за да подчертаете разположението на очилата си

Предполагаме, че това е елемент от грима, за който никога не бихте се сетили във връзка с очилата. Правилното му нанасяне обаче (точно там, където са поставени рамките), е чудесен начин да подчертаете бузите и да си придадете по-свеж и младежки вид.

Гримирането, когато носите очила може да изглежда с прекалено много условности, но това никога не бива да ви отказва от желанието да поиграете с четките и сенките, дори и когато сте свалили лещите. Напротив, добре подбраните рамки, форма на стъклата и съчетаният грим ще направят визията ви още по-атрактивна.

Правила на промоциятаНамери в мола