Диадемата – моден аксесоар номер едно на 2020

Диадемата – моден аксесоар номер едно на 2020

18.06.2020

Диадемите за коса през 2020-а година са едни от най-предпочитаните аксесоари и гарантираме, че са по-модерни от всякога. Те са като завръщане към модата от 90-те, но също така и забавен детайл, който завладя подиумите и инстаграм потока ни.

Най-често моделите са изработени от пластмаса или метал с парче плат, което нежно ги обвива и добавя интересен акцент. Популярни са материи като коприна, кадифе и кожа. В горната част често се прибавя и допълнителен възел, за да създаде обем на аксесоара. Като цветове гамата е изключително богата и няма никакви ограничения – може да подберете както актуалните животински мотиви, така и наситени тонове като изумрудено зелено, винено червено, или да залитнете в романтичното с пастелните нюанси. Перлите също присъстват като украса и придават дори празничен и официален вид.

Диадемите, както и всякакви аксесоари за коса, са чудесни за използване, когато искаме да направим нещо с косата си, но не ни се занимава с направата на някоя сложна прическа. Те винаги разнообразяват тоалета и изглеждат сякаш доста сме се постарали. Подхождат си както с елегантно облекло, така и с по-лежерни дрехи, на които добавят малка доза блясък.

А ето и няколко идеи от нас как може да съчетавате различните видове диадеми във визията си:

Тънките диадеми

Този тип нежни аксесоари за глава могат да бъдат вплетени в стилен, че дори и в спортен тоалет, в зависимост от избрания от вас материал и прическа.

Те са много подходящи за разнообразяване на по-късите фризури тип „боб“, „пикси“ и „каре“. За целта оформете добре косата си, загладете с гел непокорните косъмчета, след това поставете диадемата и фиксирайте с лак. Трик за прибиране на дори и най-малките косички е да напръскате чиста четка за зъби с лак и така да ги срешете.

Диадема – бижу

Тя е подходяща за всички дами, които искат да блестят и привличат погледи. Украсената с камъни, перли или пайети диадема е перфектният аксесоар, който раздвижва всеки тоалет и лесно може да допълни стайлинга ви. Често се използва при сватбените и абитуриентските фризури.

Дамите с бретон могат да акцентират на него, като сложат диадемата зад линията, в която свършва той и закачливо да срешат на една страна. Така ще добавят обем на косата си, а кичурите отпред могат да навият допълнително или да оставят романтично да привличат погледа към лицето.

Този тип диадема подчертава добре и поддържаните дълги коси. За целта приберете кичурите си на опашка ниско долу на тила, след това използвайте лек продукт, с който да създадете текстура в горната част и накрая закрепете здраво диадемата с обикновени фиби, поставени зад ухото. Резултатът е прическа като след посещение на фризьор, но която може да направите сами буквално за минути.

Диадема с възел

Възелът върху диадемата изглежда едновременно изискано и предизвикателно. Такъв тип аксесоар може да се използва във всяка прическа – с вдигната или пусната коса. Единствено съветът ни е да не използвате тежки стилизиращи продукти, за да не развалите материала. Загладете косата преди да поставите диадемата.

Изчистена диадема

Този вид се съчетава най-лесно, защото не е претенциозна откъм комбинации. Може да я носите както със силно издърпана и пригладена назад коса, така и да я поставите точно на линията на косата в началото.

С нея е и най-лесно да удължите ефекта на изсушаването си за още един ден. Първо оформете със стилизиращ крем косата, след това използвайте сух шампоан, за да добавите допълнителен обем и да се абсорбира всякаква излишна мазнина. При поставянето на диадемата силно натиснете надолу и след това издърпайте назад до мястото, на което искате да стои.

Изчистената диадема е перфектна и за дамите, които носят удължения. С нея лесно може да подредите косата, така че те да не се виждат.

При носене в по-предната част на косата с нея акцентирате върху грима, защото тя привлича погледите към този участък на лицето.

Който и вид да изберете, запомнете, че винаги има безброй варианти за комбинации и съчетания. За диадемата няма възраст или стил. В случай че попаднете на ефектен модел, не се страхувайте да го прибавите към тоалета си, защото това лято този аксесоар ще е абсолютен хит.

Правила на промоциятаНамери в мола