5 модела чанти, от които имате нужда за летния сезон

5 модела чанти, от които имате нужда за летния сезон

18.06.2020

Едно от големите предимства на аксесоарите е, че само с една нова чанта или чифт обувки може за секунди да трансформирате тоалета си и да го направите от класически в такъв по последен писък на модата.

Независимо дали се обличате за ден в офиса, избирате рокля за официално парти, или сте се спрели на небрежни къси панталони за градска разходка, интересната чанта веднага ще придаде завършеност на визията и ще направи спойката между отделните елементи.

Лятото пък е идеален сезон, за да се поглезите с нещо в светлата гама, по-игриво, закачливо, че дори и ярко. За всички, които се решили, че имат нужда от ново попълнение в рафта с чантите си, гарантираме ви, че в тази статия ще намерите идеи и вдъхновение.

Orsay

Бялата чанта

Започваме с нещо съвсем типично, че дори и базово, защото какво е лятото без белия цвят!? Той е ефирен, подхожда си с всичко и може да го носите както на летни партита, така и в офиса. В случай че сам по себе си ви се струва прекалено скучен, може да изберете флорали на бяла основа. Това е принт, който постоянно присъства в пролетно-летните колекции и придава нотка на закачливост във всеки по-опростен дизайн.

Бялата чанта е разумна покупка дори и за тези от вас, които се придържат към принципите на базовия гардероб. Тя не е от този тип тренди артикули, които тотално се забравят в годините, но всяко лято придава стил на дамата, която я носи. Специалното при нея е, че особено когато е  от кожа, трябва добре да я поддържате, за да не се зацапа цвета и да ви служи дълго. Почиствайте я внимателно след носене със специални кърпички и по възможност я съхранявайте в отделен калъф.

H&M

Сламената чанта

Още нещо, което буквално „крещи“ лято и е много лесен начин, по който може да добавите усещането за топлия сезон в тоалета си. Съчетанията с нея за идеални за ваканционните визии, но в същото време, ако я комбинирате с дълъг ленен панталон или рокля, спокойно може да я носите в по-неангажираща градска обстановка. За да я направите по-интересна, завържете цветно шалче по дръжките и така дори може да си напасвате цветовете с останалите дрехи за деня или вечерта.

Deichmann
Клъч или мини чантата

Микро трендът е тук и няма да слезе от витрините и през лято 2020. При него наистина може много да варирате с големината, защото има както и съвсем малки модели, в които буквално слагате само кредитната си карта и телефона, така и по-обемни за дамите, които имат нужда от повече принадлежности.

Характерно за сезона е наличието и на голям брой геометрични форми, които стоят много ефектно. Триъгълници, кръгове, че дори и съвсем неправилни фигури – не се чудете и подберете нещо наистина щуро в ярък цвят.

Pronta

Чантата през тяло

Това е модел, който не свързваме непременно с лятото, но е много удобен за дълги разходки. Големината зависи от вашите предпочитания и колко точно неща обичате да носите. Тук може да се съобразите с ръста си. На миньончетата обикновено им подхождат малки до средни по размер чанти, за да не закриват визуално цялата фигура. Този тип е подходящ и за партита, когато всички искаме ръцете ни да са свободни за танци или за да държим питието си.

Fusion

Чантата за уикенд бягство

И тъй като летните месеци често са времето, в което съвсем спонтанно решаваме да избягаме за ден-два от града, смятаме, че не трябва да пренебрегвате и по-обемните модели. Те наподобяват мини сак и събират най-необходимото – комплект-два бельо, ефирна рокля, къси панталонки, тениска, бански и сте готови за морския уикенд веднага след края на работния петък.

Летните намаления постепенно  все повече ще ни изкушават от витрините, така че избрахте ли вече новата си придобивка?

Правила на промоциятаНамери в мола