Как да постигнем прическа със сешоар като във фризьорски салон?

Как да постигнем прическа със сешоар като във фризьорски салон?

21.05.2020

5 стъпки към перфектната коса

За по-голямата част от дамите няма по-прекрасно усещане от излизането от салона с прясно фризирана коса. Изпод вълшебните ръце на професионалистите дори и  най-неподдаващите се на оформяне дължини могат да се трансформират в обемни вълни за броени минути, като се използва единствено четка за коса и сешоар.

За съжаление, вкъщи тази процедура не е толкова лесна за изпълнение. След часове, прекарани пред огледалото и мускулна треска на ръцете, най-често се озоваваме с подобие на прическа, че дори и с изгорени от топлината върхове.

Но дори и любимото ваше местенце да не е отворило все още или да нямате време да отскочите за перфектен вид, ние от екипа на Mall Plovdiv се допитахме до професионалисти как все пак може да постигнем красива визия у дома без много усилия.

Подгответе косата

Нещото, което много често се пренебрегва, когато се опитваме да постигнем салонни резултати у дома, е големият брой продукти, които един стилист прилага. Ако искаме да получим обема, който косата ни придобива след изсушаване, добре е да използваме това, което се нанася и от фризьора. Преди дори да включим сешоара, професионалистите препоръчват да подготвим косата със спрей за повдигане на корените. Впръскайте го в основата на косата, а след това го разрешете към краищата.

Предпазване от топлинната струя

Знаем, че трябва да използваме продукт за термозащита всеки път, когато изсушаваме косата си, но това не означава, че го спазваме, нали!? Когато посягате към преса или сешоар, абсолютно задължително е да си гарантирате, че ще предпазите кичурите си от прекалено високата температура, с която ударно ги третираме.  В противен случай ще нанесете вреда на косата си и тя няма как да бъде във вида, който искаме да постигнем. Най-честите поражения са накъсване на краищата, фриз и изтощена структура. За целта вземете спрей за защита и смело напръскайте, за са си осигурите равномерно покритие. Едва тогава пристъпете към същинската част на процеса.

Изсушаване

Това е и най-трудната стъпка. На първо място, преди да посегнете към четката за стилизиране, важно е да се уверите, че косата е по-скоро суха. Според специалистите тя трябва да бъде около 85% суха, преди да започнете оформянето ѝ със сешоара. Отначало я третирайте на ниска температура и използвайте по-горещата настройка само за финални щрихи.

След като изсушите дължините си, вземете голяма кръгла четка (колкото по-голяма е четката, толкова по-голям е обемът) и започнете да я плъзгате от корените към краищата. Всяко такова движение съпровождайте плътно със струята от сешоара.

Въпреки това, което смятате, че може би сте виждали, важно е да поддържате сешоара да се движи в същата посока.Много жени придвижват сешоара нагоре и надолу върху всеки участък от косата или просто го задържат на едно място, но това не е правилно. Дюзата му трябва винаги да следва четката, обърната към посоката на движение. Преминете през една и съща секция няколко пъти, докато стане напълно суха и гладка.

Адаптирайте степените на сешоара по време на процеса

Оказва се, че адаптирането на топлинните настройки на уреда по време на процеса на сушене чрез издухване е от изключително голяма важност. Винаги изсушавайте на средна температура, но след това изглаждайте всяка секция с хладна струя в края.  Това е нужно, защото студеният въздух уплътнява структурата на косата и придава невероятен блясък и по-дълго задържане на постигнатия резултат.

Фиксиране

За да завършите и да постигнете лъскав завършек, отново не пренебрегвайте продуктите и използвайте фиксиращ спрей. В случай че чувствате косата си твърда и тежка след него, не го нанасяйте директно. Изсипете малко количество върху ръцете и внимателно втрийте продукта върху корените, като използвате дланите си. След това изглаждайте по дължините и накрая завършете с изсушаване със студена струя.

Със сигурност няма да получите перфектен резултат от първия път, но както голям брой дейности, и тук майсторството идва с рутината. Следвайте стъпките, не бързайте и ви обещаваме, че с всеки следващ опит ще ви се получава все по-добре. Е, може би никога няма да заместите напълно разходката до салона и насладата от процедурата, но пък е вариант за моментите, когато не може да посетите професионалистите.

 

Намери в мола