Грим грешки, които съсипват перфектните ни снимки

Грим грешки, които съсипват перфектните ни снимки

15.05.2020

Според редица изследвания, средностатистическият човек на 21-ви век прекарва почти два часа на ден в платформите на социалните медии. Това неминуемо води до извода, че всичко, което качваме там, стига до доста внушителен брой хора. С нарастването на популярността на визуалните мрежи напоследък най-често се споделят снимки. А никой от нас не иска да се срамува от това как изглежда в очите на другите, нали!? Понякога обаче камерата може да ни изиграе лоша услуга и да подсили всякакви недостатъци и грешки, които неволно допускаме в процеса на гримиране.

За да не ви се налага да прекарвате часове в приложенията за обработка и да си гарантирате, че всеки път ще изглеждате свежо на любимите селфита, екипът на Mall Plovdiv подбра за вас най-допусканите фалове при подготовка на макиажа за фотоси и някои съвети как може да ги избегнем.

Твърде много пудра

Прекалено матираното лице изглежда плоско и скучно на снимки. Освен това при твърде близки кадри кожата придобива доста cakey вид. За да избегнете това нежелано последствие, сложете пудра само на зоните, които най-много се омазняват и имат тенденция да лъщят. Това са: средата на челото, брадичката, под очите и от двете страни на носа. Използвайте малка четка и съвсем леко докосвайте кожата. Напластената пудра не е красива нито на снимка, нито на живо. Тя е и един от виновниците да изглеждаме по-стари.

Очертани плътни вежди

Това е тенденция, която беше много популярна в Instagram. Прекалено плътно запълнените и очертани вежди изглеждат добре на грим кадри отблизо, но за селфита, в които се вижда цялото лице, не са съвсем подходящи. Те винаги придават една излишна драматичност на израза, а и стоят страшно неестествено. Съветът ни е да използвате молива пестеливо, а за да придадете дълбочина и измерение на косъма, минете отгоре и с гел за вежди. Накрая срешете с четка, която да обере излишното количество и небрежно разрошете.

Прекаляване с хайлайтъра

Границата между разкошния блясък и лъскавото от излишен себум лице е много тънка. Стратегически поставените акценти могат да придадат ефирен и озарен вид, но прекалено много хайлайтър създава нежелания ефект на диско топка, особено неподходящ за през деня. Поставяйте само на върха на скулите, над горната устна и във вътрешния ъгъл на очите. Избягвайте челото и разнасянето му по бузите.

Недобре оформени и подчертани мигли

На камерата миглите не се виждат толкова ясно, ако са без спирала, така че имат нужда от подчертаване. Късите, прави мигли могат да накарат очите да изглеждат уморени, затова отворете окото с помощта на няколко пласта спирала за обем и бял или телесен молив във водната линия на окото.

Неподходящ грим на очите

Има три основни правила, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за грим на очите. Първо, стойте далеч от бляскавите сенки, защото те не излизат много добре на снимки със светкавица. Второ, блендирайте добре цветовете, без резки граници. Трето, оберете всякакви изпопадали частици при гримиране под окото. В противен случай те ще се отразят в обектива и ще изглеждате като панда.

Разтекло се червило

За да не се случи това, очертайте внимателно устните с молив в цвят, близък до този на червилото. Ако нямате, използвайте телесен такъв. Не забравяйте и да попиете леко след нанасяне. По този начин формулата няма да се вреже във всички линии на устните и да очертае това, което не желаем на снимката.

Прекалено тежък грим

Понякога с професионално осветление гримът може да изглежда невероятно на камера, но на живо да е прекалено тежък и напластен. Всички ЛЕД светлини и лампи за снимане имат отблясък, който е доста щадящ към вида на кожата, но знаете, че навън всяка пора си личи. Все пак, всички знаем, че перфектни лица без точици, бенчици и текстура почти няма. Заложете на естествен грим. Нека да е една идея по-силен от обикновено, ако ще излизате вечер, за да излезе добре, но не прекалявайте с контура, бронзанта и фон дьо тена.

А сега без угризения се отдайте на любимите селфита и напълнете социалните мрежи с естествени снимки със свежи лица и големи усмивки!

 

 

Намери в мола