Forbrukslån | Pelinäyttö | Kredittkort med Bonus | Strømpris Sammenligning | Billig Husalarm | Sammenlign Forsikringer | Billigste Mobilabonnement | Takst på Bolig
Как да постигнем хидратиран и бляскав тен?

Как да постигнем хидратиран и бляскав тен?

14.05.2020

Още от миналата година и тенденцията, посветено на yoga skin, здравата и хидратирана кожа е нещото, към което всички се стремим. Все повече в бюти индустрията се набляга върху грижата за лицето, отколкото върху най-новите грим продукти. И това изобщо не е чудно, защото всички знаем, че и най-скъпата основа няма как да прикрие неравната и повяхнала повърхност. Тук, разбира се, не става въпрос за перфектен тен без пори и несъвършенства, тъй като това е донякъде и въпрос на ген и дадености. С този текст ние от екипа на Mall Plovdiv ще се опитаме да очертаем някои основни насоки, които да ни помогнат да постигнем онзи блясък отвътре, който никой хайлайтър или фон дьо тен не може да ни обещае.

Вече говорихме в предишен текст за важността на козметичната рутина. Тя е от фундаментално значение, защото може да използвате най-скъпите продукти и да ги наслоявате един след друг с най-различни обещания, но ако не сте подбрали правилните съставки – всичко това няма да има смисъл. А сега ще ви разкажем малко повече за най-ефективните и кога и как да ги използваме:

Ексфолианти:

Мъртвите клетки върху кожата остават на повърхността ѝ и често я карат да изглежда не толкова блестяща и доста груба и неравна на допир.. За да я озарим и омекотим, важно я да я ексфолираме редовно. Това за различните видове кожи не е еднозначно, но оптималният вариант е използването на такъв тип продукт 2-3 пъти седмично. Може да го направите както с физични ексфолианти под формата на скрабове с частички, така и с химични – с киселини. За първите препоръчваме да залагате на най-фините, а при вторите – винаги започвайте с най-ниския процент от подбраната киселина. Обикновено е нужен период поне месец, за да видите резултата от обновяването на клетките. Задължително използвайте висок фактор слънцезащита целогодишно. С времето ще наблюдавате как кожата ви е все по-гладка, а тенът – избистрен и с по-малки петънца.

Ретиноиди:

Друг виновник за неравния и повяхнал тен са несъвършенствата по лицето ни. Дерматолозите препоръчват в такива случаи да използваме ретинол и ретиноиди, които са форми на витамин А. Те подпомагат кожата ни  да ускори процеса на регенерация на клетките. Това, от своя страна, води до образуването на повече колаген, а той е отговорен за плътността и предотвратяването на появата на фини линии. Изследвания доказват, че ретиноидите са ефективни в борбата с акнето и също много спомагат за постигането на по-гладка текстура на кожата. Към тях е препоръчително да се подхожда с внимание и да се започне с продукти с ниска концентрация. Постепенно повишавайте процента. Основна съставка са в голям процент кремове с противостареещо действие, но за най-голяма ефективност – използвайте ги  и като серуми. По-скоро са подходящи за по-зряла кожа, но всичко зависи от индивидуалните особености и състояние.

Витамин Ц:

Когато става въпрос за изсветляване на тъмни петна и проблеми с пигментацията, витамин С е съставката, която ви е нужна. Считан за златния стандарт за избистряне на кожата и постигане на сияен тен, витамин С (известен още като аскорбинова киселина) възпрепятства образуването на тъмни петънца. Добрата новина е, че той много лесно се включва във всеки един индивидуален режим на грижа за кожата. Може да го нанасяте като отделен серум преди крема или да го смесите с хидратиращия си продукт. Подходящ е за всички видове кожа и за всички възрасти.

Хидратиращи продукти:

Може да изглежда очевидно, но когато става въпрос за свежа и бляскава кожа, овлажняването е от първостепенно значение. Когато лицето ни е сухо и опънато, то изглежда повяхнало, така че всякакви хидратиращи съставки са задължителни. Дори и да имате мазна кожа, не ги пренебрегвайте! Въпреки че те може да ви се струват като последното нещо, от което имате нужда, всъщност спомагат за намаляване на производството на себум. Отново ги използвайте без значение от тип кожа или възраст. Единствено съблюдавайте формулата: за мазни кожи са подходящи леки флуидни текстури, а за сухите – по-богати кремове.

Кожата на лицето е най-силното ни оръжие и неслучайно дерматолозите казват, че от това как се грижим за нея сега, ще зависи как изглежда тя след 10 години. Не е нужно да слагате няколко продукта един след друг, но е добре да подберете правилните. Не забравяйте, че храненото също допринася за здравия вид и консумацията на повече плодове и зеленчуци и приемането на достатъчно количество вода също не трябва да се пренебрегват!

 

Правила на промоциятаНамери в мола