Модните грешки, които ни състаряват

Модните грешки, които ни състаряват

24.04.2020

Модата и усещането за стил никога не са били свързани с възрастта. Дори напротив, често визията ни се изгражда и рафинира с годините, а някои от най-красиво облечените жени по света съвсем не са единствено в двайсетте или трийсетте си години. Със сигурност обаче, подходът, който имаме при обличането си, е много различен с всяко зачеркване на рождената дата от календара. Затова и от екипа на Mall Plovdiv подбрахме най-често правените модни грешки, които ни състаряват, и съсипват външния ни вид, а е толкова лесно да избегнем.

Пазаруването по примера на някого

Колко пъти сме набелязвали нечий приказен тоалет и сме се втурвали да купим нещо подобно, без всъщност да обмислим дали ни подхожда? Предполагаме, че почти всеки ще се разпознае в тази ситуация, но е добре да помним, че виждайки снимка на известен модел или инфлуенсър в убийствена визия, това съвсем не означава, че ще подхожда на нас.

Разбира се, винаги може и е добре да използваме за вдъхновение хора, на чието модно усещане се възхищаваме, но никога не прекопирайте директно всичко. По-скоро нашият съвет е да изберете елемент от облеклото, който наистина харесвате, независимо дали е форма на деколте или цвят, и да го включите в тоалет, отговарящ на вашата личност и форма. Добра идея е и да намерите и последвате стилни личности с подобна на вашата фигура, за да може да си представите по-добре как избраната дреха/аксесоар  евентуално би изглеждал върху вас.

Носенето на евтини материи

Особено що се отнася до класическите артикули в гардероба, винаги се фокусирайте повече върху качеството, отколкото върху количеството. Потърсете платове, които се движат добре, застават красиво по извивките и падат тежко.  За да се провери качеството и цвета на тъканта,  препоръчваме да приближите възможно най-близо до вратата на магазина, за да я разгледате на дневна светлина. Внимавайте и за криви шевове и еластичност.

Влагайте повече пари във връхни дрехи, чанти и обувки – те веднага привличат вниманието и създават първото впечатление.

Сляпото следване на всяка нова тенденция

Всеки сезон дизайнерите ни предлагат огромен набор от нови и позабравени трендове, но усилието да използваме всички във визията си е тотално ненужно и често изглежда комично. Балансът тук е да се избере модно течение, което действително ви харесва и подхожда на стила, а след това да подберете акценти от него и да го съчетаете успешно с това, което вече имате в гардероба си.

Отнасяйте се към тенденциите на подиума като вдъхновение, а не към нещо, което да се възпроизведе точно.

Несъобразяването с пропорциите

Пропорцията е ключова, когато става дума за стилна и красива визия на всяка възраст. Важно е да постигнете правилния баланс на облеклото си. Правилото е,  че ако изберете артикул с много обем за долната си половина, изберете опцията за плътно прилепваща дреха отгоре и обратно. Не забравяйте и да вземете предвид какви пропорции стоят добре на вашата собствена фигура.

Няма нужда само, защото дънките с ниска талия са на мода, да купувате поредния чифт, ако те не подчертават предимствата и не прикриват недостатъците ви. В случай че не сте сигурни, пазарувайте с някого, на когото имате доверие.

Носенето на грешен размер бельо

Често пренебрегваме избора на бельо, тъй като смятаме, че то е само нещо, което носим под дрехите. Но, за да може те да ви стоят добре, правилният размер е изключително важен. Също така в ежедневието се старайте нищо да не прозира и да не показва. За бели ариткули, специалистите препоръчват да залагаме на телесен цвят сутиен и бикини. Инвестирайте в качествени артикули и перете внимателно, за да запазите максимално дълго формата и ластиците им.

Твърде много черно във визията

Черното от главата до петите винаги е шикозно, стилно и лесно за съчетаване. Неоспорим факт, който не смятаме напълно да развенчаваме. Само ще вметнем, че твърде много черно може да ни накара да изглеждаме прекалено бледи и съответно по-възрастни.

За щастие, няма нужда да го изключвате и съвсем от гардероба си, защото имаме за вас няколко ценни съвета как да го носите, за да подчертаете красотата си, а не да се състарите умишлено:

  • носете ярък шал близо до лицето си, който да внесе цвят за тена ви;
  • носете деколте с v-образна форма или малко по-дълбоко, за да не е или дълбока черното твърде близо до лицето ви;
  • сложете малко по-цветен грим, за да балансирате черното. Червено червило или повече сенки са добра идея;
  • заложете на пъстри бижута;
  • помислете за носенето на черно само от кръста надолу, за да може в горната част до лицето да имате нещо цветно.

Използването на прекалено много аксесоари

Веднага ви припомняме небеизвестния цитат от великата Коко Шанел: „Преди да излезете навън, погледнете се в огледалото и махнете нещо.” Шаловете, чантата, коланите, обиците, гривните – всички те наистина са магия, която за секунда може да ви преобрази от облечена просто за навън дама в жена със самочувствие и визия, която ще направи впечатление. Но както често се случва в света на модата „малкото е повече” и няма абсолютно никаква нужда да изглеждате сякаш сте нападнали кутията си за бижута и набързо се излезли от вкъщи. Твърде многото аксесоари утежняват ненужно визията и създават усещането, че сте се старали прекалено много, за да се харесате на околните.

 

Намери в мола