Как да пазаруваме разумно за новия сезон?

Как да пазаруваме разумно за новия сезон?

16.04.2020

С наближаването на всеки нов сезон и представянето на колекциите на брандовете по-голямата част от дамите изпадат в истинска треска за пазаруване. Сайтовете и магазините на марките се изпълват постоянно с нови и нови артикули, а комбинациите ни се струват все по-интересни. Дори да си мислите в някакъв момент, че просто няма да купувате повече дрехи, нещата не се получават съвсем така. Познато ли ви е? Всъщност дрехите сравнително бързо се износват или излизат от мода, а работата ни и други специални случаи винаги ще изискват от нас да инвестираме в гардеробите си. Наддаването на тегло, отслабването или просто желанието да се сдобием с нещо ново също се оказва истинско предизвикателство, когато застанем пред витрините или екраните на шопинг приложенията. Истината обаче е, че можем да пазаруваме разумно! Затова и от екипа на Mall Plovdiv подготвихме за вас нашите топ 5 съвета, с помощта на които няма да съжалявате за направените покупки и ще се наслаждавате на новите си дрехи без угризения.

 

Пазарувайте със списък

Преди да се впуснете в попълване на гардероба си, подгответе се. Прегледайте какво вече имате и след това си направете списък с нещата, които са ви нужни. Светли дънки, бяла риза, интересна тениска – всичко това е оправдано и ще ви донесе истинско щастие и удовлетворение, когато запълва действителна липса, а не е просто поредният артикул. И накрая, не забравяйте да използвате този списък, когато пазарувате! Няма смисъл да го забутате на дъното в чантата си и да действате импулсивно при всяко влизане в магазин или отваряне на любимия сайт.

Задайте си бюджет

Това е много важна точка, която често пропускаме, а след това жестоко съжаляваме. Уверете се, че не купувате повече, отколкото може да си позволите. Определете си максимална сума за харчене при всяко излизане по магазините или браузване в интернет и се придържайте към нея. Също тук е моментът, в който да решите дали искате да похарчите повече пари и да попълните списъка, който сте си определили с нужни неща наведнъж, или предпочитате да пазарувате едно по едно.

Помислете добре къде ще носите закупените неща

Твърде много от нас купуват импулсивно, без да мислят какво ще правят с нещата, които избират. Видели сме страхотно сако от някоя модна инфлуенсърка в Инстаграм и решаваме, че на всяка цена искаме такова. Но дали то пасва на нашия начин на живот? Представяме ли си го в гардероба си или в съчетания върху нас? Обмислянето на покупките е ключово при разумното пазаруване, тъй като ни предпазва от това да трупаме вещи, които не ползваме.  А по този начин само губим пари, които бихме могли да вложим в нещо, което да ни е по-полезно!

Не купувайте само заради намалената цена

Разпродажбата често ни действа като истинска червена лампичка и ни привлича неудържимо. Тези буквички и цифри съвсем безсрамно ни въвеждат в най-различни изкушения и ни карат да купуваме артикули просто, защото са на изгодна цена. Но тук отново стигаме до въпроса: а дали те ще са ни от полза? Всички сме се оправдавали с думите: „Е, то беше почти без пари”. Но това не е извинение, че сме го забутали в купчината, която никога няма носим, и не е нещо, което ще ни донесе удовлетворението от истинския полезен шопинг.  Купувайте артикули в разпродажба само когато това е нещо, което е в списъка ви и е в рамките на вашия бюджет.

Преценете внимателно дали наистина толкова много го искате и харесвате

Това може и да звучи напълно очевидно щом сме готови да натиснем бутона „в кошницата”, но всички сме виновни за извършването на случайни емоционални покупки. Понякога просто желаем да изпитаме тръпката от поредния нов чифт обувки, или се нуждаем от прилив на вълнение заради покупката, за да блокираме някаква негативна емоция. Но това не е разумен начин за пазаруване! Винаги, когато обмисляте модна покупка, се спрете за момент и се запитайте дали наистина харесвате това, което сте избрали. Дори оставете идеята да отлежи в главата за ден или няколко часа и след това отново проверете за себе си дали „сте влюбени” в избрания артикул.

Гарантираме ви, че ако се замисляте за момент по всяка една от посочените точки, пазаруването ще се превърне в още по-голямо удоволствие, в което сте намерили баланса измежду „просто искам нещо ново” и „имам нужда от нещо модерно, ново и практично”.

Намери в мола