6 пролетни тренда, с които да замените дънките

6 пролетни тренда, с които да замените дънките

16.04.2020

Обoжаваме денима във всякакви форми и модели и изобщо не планираме скоро да се разделим с него. Все пак, рано или късно, всички посягаме към любимите си дънки, нали!? Те са една от най-стабилните основи гардероба ни, но това, че разчитаме на тях в прекалено много ситуации, прави доста трудно да вкараме и нещо свежо и ново във визията си. За да избегнем прекалено утъпкания път на скучните и еднообразни тоалети, ние от екипа на Mall Plovdiv се заехме с това да намерим и няколко достойни алтернативи за предстоящия сезон.

Разбира се, това не означава да забутате любимия деним на дъното на чекмеджетата, но използвайте времето у дома, за да си съставите по-различни комбинации и да се възползвате от всичко модерно през пролетта и лятото. От дънковите поли през кожените панталони и чак до плетивата, подбраните тенденции са просто твърде добри, за да си позволите да ги игнорирате.

Дънкови поли

Те не само бяха широко промотирани по модните подиуми за колекциите пролет/лято 2020, но  почитателките на стрийт стила също бързо ги адаптираха във визиите си. Предлагат се в най-различни дължини, като всяка от тях си има своите предимства и начини за съчетаване. Минитата са изключително подходящи за свободното време и за вечерни излизания. Стоят убийствено с нежен топ и дълъг блейзър. Средният вариант на дънковата пола може дори да бъде носен и в офиса. Подберете модел с копчета отпред и комбинирайте с феерична риза. Може да ги разнообразявате с колани и като цяло смятаме, че те са един достоен заместител на дънките.

Бермуди

H&M

Независимо дали са част от костюм или носени самостоятелно, бермудите са трендът при късите панталони за този сезон. Те са с дължина около и малко над коляното, обикновено с колан на кръста. Любима дреха са на дамите във ваканция още от 40-те години, а днес могат да се носят дори в офиса. Удобни са и не много къси, така че подхождат  на доста разнооразни фигури.

Клинове

Спортните клинове определено не са нещо, с което можем да отидем в офиса например, но вариантите с кожа или подобен ефект са много подходяща алтернатива на дънките. Отново комбинацията с дълъг блейзър може да им придаде по-стилно излъчване, а пък за свободното време – просто подберете някое широко hoodie.

Комплекти от плетиво

Те са толкова удобни, че сериозно се замисляме дали отново ни се иска да обуваме тесните дънки. Плетените дрехи вече отдавна не са това, което си спомняме от нашето детство. Те винаги стоят някак лежерно и свободно, сякаш не си вложил прекалено много усилия във визията си, но координацията между долна и горна част придава чувство за завършеност. Ако се решите да изпробвате тази тенденция, заложете на нежен пастелен цвятили класическо бежово.

Официални панталони

Orsay

Манията по костюмите не дава признаци да отшуми скоро, така че официалните панталони с ръб и тип цигара са отново на гребена на вълната. Като цяло те са доста по-универсални от дънките, защото само със смяна на обувките може да ги превърнете в подходящи за всякакви ситуации. Балеринки, сандали, стилето, маратонки, кубинки – просто подберете според предпочитанията си и сезона. Черно, тъмно синьо и бежово са задължителни, а след това надграждайте със свеби тонове!

Кожени панталони

Не си мислете, че кожените панталони са подходящи само за есента и зимата. Те добавят моментално текстура към цялостния тоалет и създават фин интерес към всяка визия. Идеални за моментите, когато искаме да изглеждаме по-бунтарски, а за баланс – винаги може да прибавите дантела или тюл в горната част на тоалета.

Кой от шестте варианта предпочитате вие?

Намери в мола